Boom! Det small direkt på V86. När krutröken lagt sig var det bara tre system som hade alla rätt.

Veckans omgång på V86 bjöd på flera överraskningar. Redan i inledningen åkte spelarna på en riktig snyting då Bastian Boom, streckad till under en procent, spurtade bäst för Kjell Svanstedt. Bastian Boom och Kjell Svanstedt var anonyma i loppet tills det var 100 meter kvar då Bastian Boom dök upp längst ut i banan och hann fram till en knapp seger.

– Jag är inte så förvånad faktisk för hästen har visat väldigt fin form i de tre senaste starterna, sa Kjell Svanstedt.

Storfavoriten i V86-2 Strong Vacation kördes till ledningen ett varv före mål och drog undan med flera längder och såg oslagbar ut. 500 meter före mål så började Strong Vacation trampa vatten och var en slagen häst in på upploppet. Längst ut i banan kom Kosgi med full fart och tog sig förbi Make My Dream kort före mål.

– Det var väldigt gott. Jag har väntat på den här segern då han gjort flera bra lopp i rad. Nu var jag var lite kaxig och gjorde segergest och det var lite tufft, men jag trodde jag hann dit, sa Morgan Ivarsson.

Strålande comeback
Spike Razz hade inte startat på över ett år och hade sämsta läget på förhand och slog verkligen ur underläge. Magnus A Djuse gled med i tredjespår varvet före mål samtidigt som det var bra fart på loppet. Spike Razz anföll in på upploppet och tog sig förbi favoriten Önas Power meterna innan mål.

– Fantastiskt, jag är lite chockad. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är en otroligt bra häst, sa hästens tränare Jacob Croon.

Höstbo Wille, tränad av Öystein Tjomsland, svarade för en mycket stark prestation för Jimmy Jonsson i V86-3. Höstbo Wille fick trava hela sista varvet i tredjespår, men kunde ändå hålla undan för anstormande konkurrenter som kom från alla håll.

– Det var kul att han fick vinna då han har gjort flera bra lopp i rad. Han bryr sig inte så mycket och tuffar på, sa Jimmy Jonsson.

Perfect Dynamite tillbaka på allvar igen
Perfect Dynamite har hittat toppformen igen och spurtade hem Zoogins lopp tillsammans med Rikard N Skoglund. J.H.Mannerheim fick bestämma i ledningen och såg ut som en vinnare när fältet svängde in på upploppet. Perfect Dynamite avslutade sylvasst och lyckades få nosen först på mållinjen och är tillbaka med besked efter skada.

– Han har blivit frisk och lugnat ner sig. Det har blivit en helt annan häst, sa tränaren Ante Lisell.

Rikard N Skoglund vann också med omgångens stora favorit Chestnut Bojje. Segerreceptet var den enklast tänkbara. Till ledningen in i första sväng och sedan såg det som att Chestnut Bojje var ute på en behaglig promenad. Claes Sjöström gav betrodda Bank Blow ett perfekt lopp som tvåa i andraspår och hon hade det bästa spurtkrutet över upploppet och vann utan större problem.

Ozzy’s Melody, tränad av Erik Lindegren, föll som favorit på V86 förra onsdagen. Han fick snabb revansch tillsammans med Erik Adielsson. Claw drog i lite för hög fart i ledningen och det straffade sig till slut Ozzy’s Melody åkte med i ryggar och hade bästa krafterna till slut.

Åtta rätt betalar 2 394 960 kronor, sju rätt 8 276 kronor och sex rätt 310 kronor. Ett av de vinnande systemen var inlämnat i Katrineholm och kostade 576 kronor.

Se även dagens V86 resultat onsdag 9 februari 2022

Joakim Brundin, Kanal 75