Timo Nurmos har inlett året storartat. På onsdagen blev han hundraprocentig på Solvalla med tre segrar av tre möjliga och hittills i år har stallets hästar vunnit 12 av 21 lopp.

Så här års brukar Timo Nurmos ligga lågt med tävlandet. Inte heller den här vintern har han startat jättemånga hästar men resultatet imponerar desto mer. En månad in på det nya året ståtar han med en segerprocent på 57 och med 1 165 000 kronor intjänat är han den tränare som har kört in mest på svensk mark. På onsdagen startade han tre hästar hemma på Solvalla och sedan Fire Brigade och Mister Jupiter vunnit i händerna på Jorma Kontio inom V5 satte Magnus A Djuse dit starkt långspurtande Aragorn As på V86.

– Han är en väldigt pigg häst och han kändes fin. Jag tycker att han har gått bra i starterna innan också och i dag stämde loppet bra. Det kändes väldigt bra efter ett varv när det hade varit hård körning och de tuffaste motståndarna hade varit med i den, sa Djuse.

”Kan bli riktigt bra”
Också Svante Ericsson-tränade Victory Venus stod för en fin insats då hon tillsammans med Per Lennartsson avgjorde på ett imponerande vis över upploppet.

– Hon är otroligt rejäl, har bra styrka och bra inställning och verkar väldigt oöm. Jag tror att hon kan bli riktigt bra, sa Svante Ericsson om sin femåring.

Övriga avdelningar på huvudstadsbanan vanns av Fredrik Wallin-tränade Drizzle (Björn Goop) och Roger Walmanns Wonderful Tonight (Örjan Kihlström).

32 miljoner för åtta rätt
Solvalla delade på V86 med Bergsåker och i Sundsvall gjorde Timeless Sunset en lysande insats när han via en kraftfull avslutning i fjärdespår genom slutsvängen klev förbi motståndet.

– Det var lite för långt fram för att jag skulle känna mig nöjd och så gick de inte framåt i tredje, så jag var tvungen att ställa på i fjärde. Han är bra när han är bra, sa tränare och kusk Robert Dunder.

Ulf Ohlsson styrde Jasmine Ising-tränade Crussi Dull till seger och övriga lopp inom V86 på Bergsåker vanns av Tamara Skutsnabbs jätteskräll Honesty och Tomas Forslin-tränade Bounced (Ulf Pettersson).

Ingen lyckades pricka in samtliga vinnare på V86 och därmed går den jackpotkryddade åttarättspotten vidare till nästa onsdag, då en superjackpot på 32 miljoner kronor hägrar. Sju rätt gav 57 161 kronor och sex rätt 2 228 kronor.

Se även dagens V86 resultat onsdag 31 januari 2024

Kanal 75