Hemmastjärnan Önas Prince var bara bäst i gulddivisionen – och tar nu sikte mot Frankrike. Carl Johan Jepson tog en dubbel och så erkände domarna en miss. V75 på Jägersro bjöd på en hel del dramatik.

Önas Prince fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren och var klart bäst i gulddivisionen, Birger Bengtssons minne. Kevin Oscarsson gjorde ett försök från spets med jätteskrällen Harran Boko i högt tempo och därmed fick favoriten inget gratis.

– Jag känner till Harran Boko väldigt väl och när han väl kommer till ledningen blir han lite pigg när man laddar med honom så det var ingen större anledning att bråka med honom från början, sa Per Nordström som nöjde sig med den så kallade dödspositionen utvändigt om ledaren.

På sista bortre långsidan och genom slutsvängen såg Önas Prince stark ut och 300 kvar övertog han ledningen.

– Han fick jobba för det i dag. Det är ganska tuff motvind på upploppet. Jag fick vara efter honom lite grann så att han skulle hålla igång så han inte i sin ensamhet skulle slappna av och åka dit på det viset. Nu hoppas jag vi skaffat oss poäng för STL-finalerna 24 september, därefter har vi sneglat mot ett femåringslopp i Frankrike, sa Per Nordström.

Segertiden för Önas Prince blev 1.10,2 över distansen 1 640 meter autostart och förstapriset 150 000 kronor.

Fyra spetssegrar
Erik Adielsson var offensiv med andrahandsfavoriten Dear Friend i Stoeliten som inledde V75. Från ledningen blev det sedan en ganska bekväm seger före tappra favoriten Kali Smart. Marcus Lindgren tränar vinnaren. Spets och slut blev det även i V75-2 där André Eklundh fick bestämma som han ville tillsammans med egentränade överraskningen Uncle Silvio.

Ledning från start till mål blev det även i V75-4 där Carl Johan Jepson hittade till ledningen från spår 4 i voltstart med skrällen Stepping Dreamgirl. Eric Martinsson tränar vinnaren.

Carl Johan Jepson blev dagens kusk på V75 och vann även med Gennaro Casillo-tränade Charliebrown Effe i V75-6. Favoriten fick det inte att flyta men stöttad av en offensiv Carl Johan Jepson attackerade ekipaget 1400 kvar och fick sedan överta ledningen 200 meter senare. Väl i spets var Charliebrown Effe bara bäst.

Riksdomaren erkände fel
Mycket av eftersnacket handlade om att det borde blivit omstart sedan andrahandsfavoriten Gerben stört tredjehandsfavoriten Hobart till galopp innan startbilen släppt fältet.

– Tyvärr blev det fel. Det skulle varit omstart. Det är tråkigt för de inblandade. Vi måste vara mer på tårna, sa riksdomaren Pär-Olof Grannas bland annat.

Robthebank blev svaret när V75-5 kom igång efter en lång fördröjning sedan Dynamic Twister trampat av sig en framsko kort före start. Från andra par utvändigt fick Robthebank runda en trött Horatio Fortuna 700 kvar och var sedan starkast till slut i händerna på Ulf Ohlsson. Fredrik B Larsson tränar vinnaren.

V75-7 avgjorde favoriten Zorro Wind i starten tillsammans med Örjan Kihlström då ekipaget enkelt höll ifrån sig andrahandsfavoriten Hipster Am. Allessandro Gocciadoro tränar vinnaren. Sju rätt på V75 gav 54 071 kronor, sex rätt 243 kronor och fem rätt 24 kronor.

Se även dagens V75 resultat lördag 3 september 2022

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75