Fyra tunga skrällar blev för mycket för spelarna. Till slut var det ingen som lyckades hitta alla vinnarna på V86.

– Han är bra den här hästen, sa Linus Lönn som vann med den största överraskningen Cape Town.

Onsdagens V86-omgång avgjordes på Åby och Romme och det skrällde fyra gånger om och det var ingen spelare som hittade alla åtta vinnarna. Det betyder att det blir jackpot nästa onsdag då V86 avgörs på Bjerke. ATG beräknar att det då kommer att ligga minst 15 miljoner kronor enbart i potten för åtta rätt

Största överraskningen bjöd Linus Lönn på bakom Cape Town, tränad av Anette Ekström. Det kördes frisk framme i täten och Cape Town satt placerad mitt i fältet. I sista sväng var det hästar i alla spår och Cape Town sköt till rejält in på upploppet och vann säkert.

– Jag trodde att han skulle göra en bra prestation och i dag hade vi turen på vår sida, sa Linus Lönn.

Lars Anvar Kolle sänkte storfavoriten Brenne Odin med Reime Blesen i V86-4. Oskar Kylin Blom drog på i ledningen bakom Stormyrans Erkki samtidigt som Reime Blesen åkte med i ryggar. Halvvarvet före mål satte Kolle allt på ett kort och tog över in på upploppet och höll undan före Brenne Odin som spurtade ursinnigt efter en del trafikproblem.

Dansktränade Gangnam Style K. hade inte många streck på sig och Jeppe Juel körde på chans. Immigrant Am fick tryck i ledningen av Pacific Face och Gangnam Style K. smög med på innerspår. I sista sväng hade han många meter fram, men via en vass spurt hann han fram med liten marginal. Emilia Leo avslutade med Fredrik Wallins Ies Elisabeth som är oerhört snabb om hon får spara sin speed. Det löste sig perfekt när Musett Af Djupmyra vred på mitt i sista sväng och Ies Elisabeth smög med i rygg och exploderade sista biten och hann fram med minsta möjliga marginal.

– Otroligt skönt. Det var roligt att hon fick bevisa att hon är bra, sa Fredrik Wallin.

Sjunde raka för Margareta Tooma
Margareta Tooma vägrar att förlora. Sjunde raka segern kom som ett brev på posten. Trots att hon fick trava utvändigt ledaren Zeolit var hon aldrig i förlustfara.

– Jag tror hon är jättebra. Man luras av henne eftersom hon är så lat, sa hästens tränare Daniel Redén.

Dubbel till Thomas Uhrberg
Det kördes frisk i V86-inledningen. Thomas Uhrberg var angelägen att komma till ledningen med Midnight Special och gjorde så efter 500 meter. Broadway Sun blev väl pigg utvändigt och första varvet avverkades på strax över 1.10. Midnight Special slog aldrig riktigt av på takten och vann säkert.

– Han börjar äntligen hitta sig själv. Det är en väldigt klok och fin häst, sa Thomas Uhrberg om vinnaren som tränas av Helena Burman.

Mera Thomas Uhrberg blev det i V86-7 bakom Ulf Stenströmers Django Silver. Ledande Global Barrister fick inleda lugnt och Django Silver satt långt bak. Uhrberg ville inte sitta kvar i kön och avancerade fram utvändigt ledaren dryga varvet före mål. I sista sväng gav ledaren upp och Django Silver var ensam över upploppet.

Börjar betala av sig
Välstammade auktionsdyringen Swish The Cash (kostade 1,5 miljoner kronor) börjar leva upp till förväntningarna. Adrian Kolgjini körde på säkerhet och lade sig utvändigt om Exclusive J.M. och tryckte upp farten successivt. Swish The Cash sög sig allt närmare ledaren och tog sig förbi med ett huvud kort före mål.

– Den här hästen imponerar på mig varje gång. Han ska inte kunna göra ett sådant här lopp, han var inte förberedd för det, sa Adrian Kolgjini.

Ingen utdelning på åtta rätt, sju rätt betalar 61 315 kronor, sex rätt 1 645 kronor. Se även dagens V86 resultat onsdag 25 maj 2022

Joakim Brundin, Kanal 75