Yrvädret Blackhawk Face imponerade stort när han lekte hem tredje raka segern på tisdagskvällen.

– Han har utstrålning och kapacitet utöver det vanliga, kommenterade Adrian Kolgjini efter uppvisningen från sitt tidigare sorgebarn.

Galopp eller seger har varit temat för Blackhawk Face genom karriären. Och klart mest har det blivit av den förra varan där hästen varit så osäker att han tvingats till tre kvallopp mitt tävlingskarriären. Men nu verkar bitarna på väg att falla på plats för den karismatiske femåringen.

Efter två segrar i december fortsatte han på samma spår i årsdebuten, höll sig på benen och visade sina fartresurser när han rundade fältet i ett nafs för att gå undan i överlägsen stil.

– Ni såg den långsidan, det visade vilken jäkla häst det är. Det är inte lätt att svepa dem på en långsida i den vinden. Han är väldigt speciell, men han har utstrålning och kapacitet utöver det vanliga. Hoppas vi kan fortsätta på det här spåret ett tag till, konstaterade en belåten Kolgjini.

Lossnat har det även gjort för Ten O’Clock som fick vänta två år och 29 starter på första segern. Den andra kom bara fyra dagar senare och sedan Ken Ecce eldat undan i ledningen.

– Det var faktiskt så att jag skulle ta bort henne från (det här loppet på) Jägersro, när jag anmälde till Halmstad, men så glömde jag det. Sedan tyckte jag att hon var så fin i benen i lördags, då kände jag att det var bara att starta igen. Det är helt underbart, de här två hästarna som jag har i stallet som bara levererar. Den andra är en stjärna, men nu vetetusan, nu kanske jag har två, jublade Stephanie J Werder vars andra häst Dancing Days vann på V75® för en dryg vecka sedan och är med i hetluften igen på Åby på lördag.

Finsk akrobatkusk slog till
Spelarna fick även bekanta sig med ett nytt namn i Tino Keväänranta. 20-åringen som blev viral och fick hjältestatus för ett år sedan efter en incident då han ramlade ur sulkyn, men lyckades hålla kvar tömmarna släpandes på marken runt halva banan i närmare en minut.

Nu fick Keväänranta visa upp mer konventionella kuskkvalitéer och avrundade sin första tävlingskväll på svensk mark med att sätta dit Jerry Riordans Lucifer Boko (bilden), som snuvade en otroligt tapper Federer på mållinjen.

– Fantastiskt roligt att få vara här och köra lopp åt Jerry, jag hoppas att jag kan komma tillbaka, hälsade den finske gästen sedan han fastställt utdelningen till 3 898 kronor för sex rätt.

Se även dagens V64 resultat tisdag 6 februari 2024

Kanal 75