En rivstart som tränare. Gustav Johansson presenterade ännu ett snyggt nyförvärv på tisdagskvällen.

– Ett kvitto på att vi gör någonting rätt och att hästarna trivs och mår bra, det är man väldigt stolt över, sade 20-åringen efter segern med Cooper T.M.

2022 utsågs han till ”Årets komet”. Sedan årsskiftet är Gustav Johansson landets yngste proffstränare. Och succén fortsätter även i den nya rollen. På tisdagen selade han ut sin tredje vinnare.

– Jag tyckte att han var väl förberedd och det visade han idag, kommenterade Johansson sedan han visat upp nyförvärvet Cooper T.M. i bästa författning och dessutom kört ett drömlopp i rygg på hårdragande favoriten Furst Igor.

– En rejäl comeback tycker jag. Så fort han kom först så la han av helt, så det är svårt att säga hur mycket krafter det fanns kvar, men jag är väldigt nöjd med prestationen. Tar han loppen rätt så står han sig bra i den här klassen framöver. Fantastiskt kul och ett kvitto på att vi gör någonting rätt och att hästarna trivs och mår bra, sade Johansson som förutom tre segrar har ytterligare tre pallplaceringar på sina åtta första starter som tränare.

Lövgren fick rätt vibbar
Joakim Lövgren blev kvällens store segerherre med en dubbel på V64 bakom favoritspelade Azzurro och överraskningen Emma Häggenäs samt en imponerande debutant i blåblodige treåringen Good Lord – som krigade ner likaledes debuterande Preacherman i en häftig upploppsduell i 1.09-fart.

– Det är faktiskt den roligaste biten med sporten, att jobba med talangerna och se vad det ska bli av dem. Man får lite vibbar ibland i ett träningspass att det här kan vara rätt sort, och den vibben har jag fått på Good Lord naturligtvis. Jättekul att han knöt ihop säcken nu när det var dags för tävling också. Jag gillade sista 200 metrarna, när han verkligen satte klorna i ledaren, det var han som tävlade lika mycket som jag, det var ett bra kvitto, kommenterade Lövgren om hästen som är fallen efter två av svensk travsports främsta travare under 2010-talet, Readly Express och Your Highness – vilka tillsammans sprang in 34 miljoner kronor på tävlingsbanorna.

V64 betalade 13 034 kronor för sex rätt.

Se även dagens V64 resultat tisdag 5 mars 2024

Kanal 75