Per Nordström får säkert lyckokänslor när han minns tillbaka på E3 i fjol. På torsdag på Bergsåker körs årets uttagningslopp i unghästserien över medeldistans. Vem blir E3-kung i år? Kan det kanske bli en viss Roger Walmann?

Per Nordström var den stora E3-dominanten 2021 då han lyckades med bedriften att vinna tre av de fyra E3-finalerna. Bäst hjälp hade Nordström av Felix Orlando som vann såväl den korta som långa finalen för hingstar och valacker. Vidare vann Per med Islay Mist Sisu den korta finalen för ston, medan Åbyamatören Christian Perssons Red Lady Express grejade den långa sto-finalen.

På torsdag på Bergsåker är det dags för årets uttagningslopp i E3 över medeldistans, där finalerna med en miljon kronor till vinnarna avgörs i samband med V75 på Eskilstuna lördagen 2 juli. Hela åtta av loppen (sex lopp på V64-spelet och två ramlopp) som körs på Bergsåker på torsdagen ingår i E3 och denna gång utan medverkan från Per Nordström. Åbyamatören Christian Persson med fem hästar på träningslistan har däremot chansen även i år då hans sto Suprice Trot ska vara med och fightas.

Roger Walmann har fyra mycket fina treåringar till start och kan mycket väl bli årets E3-kung. Längre fram i sommar väntar E3 över kort distans med uttagningar torsdagen 4 augusti på Gävletravet, med finaler i Örebro onsdag 20 augusti.

Ulf Nilsson, Kanal 75