Johan Untersteiner selar på onsdagen ut två hästar inom ramen för V86 och han är nöjd med båda. Allra bäst chans på pappret har segervane men galoppbenägne Ninia’s Boy.

– Det är lite vinna eller försvinna för honom men voltstart har han varit säker i, säger Halmstadtränaren.

Den här veckan är det Åby som delar på V86 med Solvalla och det är på Västkusten som Johan Untersteiner startar sin duo. Först ut är Yuvaraj (V86-1) som gör sin första start för året.

– Han har blivit valack och även bytt lite miljö, ut till gården i Holm. Jag tycker att han är väl förberedd inför detta, säger Johan Untersteiner om hästen som i fjol tog tre segrar och se pallplatser på 14 starter.

– Förra året visade han i sina ljusa stunder att han är bra. Han har kanske ingen jätterolig programrad just nu men jag tycker att han är bra för klassen och han är som sagt väl förberedd, så jag känner mig inte helt slagen trots att jag är en bit ut på vingen. Jag tror på en rätt så bra prestation direkt.

”Bra för klassen”
I det efterföljande loppet på Åby är det Ninia’s Boys (V86-3) tur att försvara stallets färger. Sjuåringen har väldigt många galopper bakom sig men när han sköter sig brukar det bli seger. Sedan han kom i Johan Untersteiners träning i september har det blivit två segrar och lika många galopper.

– Det är lite vinna eller försvinna för honom men voltstart har han varit säker i. Han har ett bra startspår och är oftast ganska kvick ut, så förhoppningen är att kunna vara med i täten från början och distansen borde inte vara något bekymmer. Kommer han till ledningen och får trava på där och har en bra dag kan han absolut segerstrida. Han blev lite åtgärdad efter senaste loppet men har tränat på ett fint sätt. Jag tycker att han är bra för klassen och jag är optimistisk på förhand.

Ola Johansson, Kanal 75