Något av vinterns häst i Sverige med fem segrar och två andraplatser sedan i december. Unico Broline springer med full fart in i våren.

– Han har flugit fram i veckans jobb och allt är som vanligt, säger Axevallatränaren Sofia Aronsson som ser ljust på söndagens start i silverdivisionen i multijackpoten på Romme.

En stor jackpot väntar i V75® på Rommetravet på söndagen (påskdagen) där 45 miljoner kronor hägrar i sjurättspotten. En häst som bara vunnit på slutet och senast svarade för ett av karriärens bästa lopp vid förlust är en av spelarnas klurigheter i omgången.

Hur länge ska Unico Brolines form vara i stigande? Tränaren Sofia Aronsson kommer med senaste nytt under lördagseftermiddagen.

– När ska formen ta slut, när ska formen ta slut undrar folk? Men han är ju så här bra. Sedan kan han ju naturligtvis ha sämre dagar och mindre form…men det hoppas jag inte händer på Romme i alla fall, säger hon.

Svante Ericssons Phoenix Photo och Unico Broline har slagit varandra om vart annat på slutet. Axevallahästen vann på Axevalla i den näst senaste starten och formhästen Phoenix Photo från Eskilstuna var först i mål i silverfinalen på Solvalla i slutet av mars.

Örjan Kihlström såg till att avgöra med ett speedryck till ledningen på den sista bortre långsidan den gången med Phoenix Photo – men Unico Broline tog in mycket av försprånget och var strålande som tvåa.

– Ja, det gör inget att Phoenix Photo fick bakspår den här gången, haha. Han är ju tuffast emot igen på papperet. Kanske även även den norska hästen 8 Cicero T.G. är ett tidigt motbud, den har jag ingen koll på, säger Sofia Aronsson.

Hur har Unico Broline skött veckans jobb?

– Jag kör alltid tuffare i början av veckan. Då gick han sex intervaller och flög fram precis som vanligt. Under Långfredagen gick han ett lätt jobb, två intervaller bara. Han verkar fortsatt glad och alert och allting ser bra ut.

Det vore konstigt om du inte trodde på bra chans igen!

– Det är klart att gör det, det gör jag alltid med honom. Oavsett om han har bakspår eller framspår så tycker jag att det är en så pass bra häst att han alltid ska vara med och kriga om allt är normalt. Sedan är det ju mitt jobb att försöka hålla honom frisk och fräsch och glad och hittills i år har det funkat i alla fall. Han går barfota runt om igen, med vanlig vagn och sitt open eye-huvudlag.

Om allt rullar på är Unico Broline snart uppe i gulddivisionen. Vilket häst du har.

– Ändå har jag har inte försökt att toppa honom till något av de här loppen utan har bara startat på med jämna mellanrum och tränat på precis som vanligt, säger Sofia Aronsson.

Mikael Wikner, Kanal 75