Tre segrar på fyra starter. Nu ska han utrustas med nya växlar. Räkna med Hannibal Face i lördagens inledande avdelning på V75.

Hannibal Face (V75-1) gjorde många starka prestationer även hos sin tidigare tränade Adrian Kolgjini och det var en vältrimmad häst som i somras flyttade från Skåne till Jämtland och Oscar Berglund. Något förvandlingsnummer handlar det alltså inte om. Men att femåringen trivs i norrlandsluften råder det inga tvivel om. Fyra starter för sin nye tränare har resulterat i tre segrar och när hästen senast var tillbaka efter ett kortare tävlingsuppehåll höll han trots ringrost undan från ledningen.

– Allting har flutit på efter minicomebacken senast och jag förväntar mig att han är på topp nu, vilket behövs eftersom det är en tuff bronsdivision. Men han är inte så tokig själv och har han bara en bra dag kommer han garanterat göra sig gällande, säger Oscar Berglund.

Lägger i nya växlar
Tävlingarna avgörs på Romme i Borlänge och från spår tre bakom startbilen över 2 140 metet kommer Hannibal Face utrustas med nya växlar.

– Till att börja med blir det så att säga två gamla nyheter, barfota bak och jänkarvagn. Det är beprövade växlar som funkar bra. Senast när han gick med vanlig vagn och träningsbalans. Sedan blir det ryckhuva och norskt huvudlag och det är premiär för båda de snörena. Jag har provat dem i träningen och det funkar som önskat. Jag tror att det kommer ge en injektion.

Ola Johansson, Kanal 75