Fyra segrar på fem starter. Italienskan Beatrice Trio har anpassat sig bra i sitt nya hemland.

– Hon är riktigt bra och jag tror hon är bästa hästen, säger tränaren Admir Zukanovic.

I våras kom Beatrice Trio till Sverige från Italien med fina meriter. Efter bara några veckor hos Admir Zukanovic så startade det femåriga stoet och gjorde succé direkt.

– Hon hade tränat bra innan, men det var ändå svårt att sätta in henne i svensk konkurrens. Nu visade hon prov på mycket fina kvalitéer och sedan har hon bara fortsatt att utvecklas, berättar Åbytränaren.

Efter debutsegern i Sverige har det bara rullat på. Ytterligare tre segrar har det blivit och resan ser inte ut att ta slut än på ett tag.

– Hon har stått väldigt bra inne i loppen i förhållande till sin kapacitet. Nu har hon tjänat en hel del pengar på slutet samtidigt så blir hon bara bättre och bättre. Jag har en känsla av att hon kommer att duga bra även framöver.

Inte orolig för starten
På lördag är det V75 på Årjäng och en vinnare kan belönas med hela 35 miljoner kronor i den jackpotkryddade omgången. Beatrice Trio startar i V75-2 och är loppets favorit.

– Jag tror nog att hon är bästa hästen. Nu är det inte riktigt så enkelt att det bara är att gå ut och vinna. Beatrice Trio möter bra hästar och det är många att runda och det får inte bli något strul för att det ska gå åt skogen. Hästen känns jättefin och jag har inget att klaga på så här långt i alla fall.

Hon är inte van vid voltstart, men klarade det senast, orolig?

– Nej, det är jag inte. Jag var lite orolig inför starten senast då det var första gången i svensk voltstart. Hon fixade det galant och det kändes tryggt. Hon är förnuftig och jag tycker att hon har lugnat ner sig undan för undan. Hon var lite stressad när hon kom och visade det även i ett par lopp, men hon blir allt lugnare vilket är mycket positivt.

Avser du att göra några ändringar?

– Nej, det blir samma som tidigare, barfota, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Till sist, hur optimistisk är du?

– Det är klart att jag tror på henne, men som sagt det är många att runda och det kan lätt bli fel och i den här konkurrensen har man inte råd att bjuda på något.

Joakim Brundin, Kanal 75