Huddlestone är bättre än någonsin. Sexåringen imponerade rejält när han vann trots ett tufft lopp tillsammans med Henrik Svensson.

– Han är grym. Ta ner dom från dödens är bra gjort. Det finns mycket i den här kroppen och nu har han mognat mentalt också, sa hästens tränare Lars Wikström.

Huddlestone har alltid visat hög kapacitet, men haft en del dalar i karriären. Nu är han bättre än någonsin och vara bara bäst trots tuffaste loppet. Roofparty kom enkelt till täten och ville dra ner på tempot. Det uppmärksammade Henrik Svensson som vaket körde fram utvändigt efter 500 meter. Ledaren var tidigt slagen och in på upploppet kom det konkurrenter från alla håll, men Huddlestone sträckte lite på sig och vann säkert.

– Jag valde att gå fram när det inte var så bra tempo. Jag hade bra koll på ledaren och sparade speeden så länge som möjligt, sa Henrik Svensson.

Bergsåkerstränaren vann även med Magic From Hill som var en riktig snyting för V86-spelarna i inledningen. Ingemar Söderbergs häst var streckad på en procent. Det var inget som Henrik Svensson brydde sig om. Han svarade ut favoriten Just More Fun varvet före mål och tog över ledningen och höll undan säkert.

Dramatik i V86-3
Ledande Bellfaks hade V86-3 i sin hand då han plötsligt kastade sig i galopp över mål. Det blev lyckan för trettonårige Don Viking och Mats E Djuse.

– Det var skönt att ha tur för en gångs skull. Han är säker och gör aldrig bort sig, sa hästens tränare Stefan Dellbro

– Det var ju klart och jag vek tillbaka pisken. Jag vet inte vad som hände. Möjligen tappade han koncentrationen, sa Jan-Olov Persson om Bellfaks galopp.

Trippel till Kihlström
Omgångens jättefavorit L.L.Labero satte krokben på sig själv från start och var borta när bilen släppte fältet. Det öppnade upp för Gentiane Evening som för Örjan Kihlström visade fin moral när hon tog karriärans första seger trots ett lopp utvändigt om ledaren.

– Det här riktigt kul. Hon kändes jättefin i värmningen och jag är inte jätteförvånad, sa hästens tränare Alexander Nilsson.

Örjan Kihlström nöjde sig inte bara med segern med Gentiane Evening och vann ytterligare två lopp. Genie Am fick en perfekt resa i andrapar utvändigt och redan i sista sväng såg Genie Am ut som en vinnare och dansade undan över upploppet till en lätt seger. Roger Walmanns Heloise Am stod för en rejäl insats då hon rundade till ledningen redan 500 meter före mål via en vass långsida.

– Det här trodde jag inte på förhand och så bra trodde jag inte hon var, sa tränaren Roger Walmann.

Lovande sexåring
Staffan Sundgrens Hankypanky Redbank har hunnit bli sex år och bara gjort fem starter. Det har hittills blivit hela fyra segrar och hästen visar fin inställning och styrka. Ulf Ohlsson körde fram utvändigt om ledaren varvet före mål och höll sedan undan knappt i en tät slutstrid.

Daniel Wäjersten skickade Ola Islet till ledningen och fick bestämma tempot och det höll hela vägen även om det tog emot lite till slut. Omgången var inte helt enkel med skrällar som Magic From Hill och Gentiane Evening och åtta rätt betalar 462 778 kronor, sju rätt 3 920 kronor och sex rätt 207 kronor.

Se även dagens V86 resultat onsdag 19 januari 2022

Joakim Brundin, Kanal 75