1 640 meter auto på Jägersro och hemmahästen Sweetman återigen i huvudroll. Åttaåringen visade än en gång hur svårpasserad han när han kommer till ledningen varifrån han tagit karriärens samtliga 17 segrar,

– Han har burit vårt stall i flera år nu – ja, man har honom runt hjärtat, sa Lars I Nilsson på Alla Hjärtans dag.

Solvalla och Jägersro körde V86 i expressfart tillsammans under Alla hjärtans dag och för ovanlighetens skull denna vinter var vädret riktigt fint på båda banorna. Några stora favoriter fanns i omgången och då flertalet av dem var först i mål stannade utdelningen på 716 kronor för åtta rätt. Lars I Nilssons Sweetman var en av kvällens stora favoriter, spelad på 38 procent på V86 i sprinterloppet för den högsta klassen som inledde omgången. Åttaåringen gör sina bästa lopp i ledningen och Adrian Kolgjini såg också till att köra sig dit i den första kurvan. Sweetman såg mycket löpsugen ut och lämnade konkurrenterna med krafter sparade. En hedershäst som tagit alla sina 17 segrar från spets.

– Att gå 1.11,5 i dag är väldigt bra. Han har hittat en bra form och fick plåster på såren med tanke på starten i gulddivisionen där vi fick punktering sulkyhjulet, sa Adrian Kolgjini.

Tränaren Lars I Nilsson hyllade stallets stora stjärna efter loppet.

– För oss är han otroligt viktig. Han har burit vårt stall i flera år nu – ja, man har honom runt hjärtat. Han är ändå åtta år nu men ser hur pigg och fint ut som helst.

Mellko stekhet för dagen
På Solvalla förlängde jätteämnet Relevant Stride segerraden i Solvallaserien för den lägsta klassen och tog sin sjätte raka seger. Jorma Kontio körde sig till ledningen i den första kurvan och lät sedan stoet leka sig runt Solvallas oval. Kvällens största favorit spelad på 82 procent på V86. I höst väntar årgångslopp i Finland för den fyraåriga fuxan.

– Jag är nog mer trött än hästen! skämtade tränaren Katja Melkko.

Finskan har toppform på stallet. På lördag har hon High on Pepper till start på Bergsåker. V75-omgångens store favorit i guldloppet där han jagar sjunde raka. Katja Melkko tog en dubbelseger inom V86-spelet och är stekhet som tränare för dagen. Jorma Kontio fick aldrig vara ifred i ledningen med Yucatan Diamant som segrade med minsta möjliga marginal i ett lopp över lång distans. Jörgen Westholm gjorde vad han kunde för att fälla favoriten och tryckte på hela loppet med starke Just Fontaine som även han får högsta betyg för sin insats.

En kaxig en
Kaxig In vann V75 för Johan Untersteiner i somras och kom till David Persson i november. På onsdagen i den fjärde starten i den nya regin kunde femåringen ta en välförtjänt seger efter ett par fina styrkedemonstrationer i vinter. Mats E Djuse koncentrerade sig på att köra felfritt från start. Efter 600 meter satt ekipaget i ledningen. Den björnstarke hästen vann sedan utan att behöva visa hela sitt register.

– Han kunde vinna på ett enkelt sätt i dag. Vi visste att det var goda möjligheter till seger bara han tog sig iväg felfritt, sa Mats E Djuse.

V86 blev som sagt favoritbetonat. Enda skrällsegern kom i den avslutande avdelningen, ett försök i Solvallaseriens mellanklass där Inshallah d´Estino, tränad av Anders Ahlneby och körd av Claes Sjöström, stod för en stark insats.

”Måste hushålla”
Dramatik blev det V86-3 på Jägersro. Åtminstone mot slutet. Joakim Lövgrens Ytowns Magnifik var favoritspelad (59 procent) på V86 och sågs i en tjugo meters ledning så gott som hela loppet. Fyraåringen hann undan precis för störtdykande Vancouver High från Lars I Nilssons stall och grejade femte segern i karriärens åttonde start.

– Det är en spännande häst för framtiden men han måste lära sig att hushålla med krafterna, sa Joakim Lövgren.

Stora favoriten That’s So Spicy (V86-7) och körande Hanna Lähdekorpi avgjorde sitt lopp via en stark långspurt på 1.14,0 över 2140 meter autostart. Rock the Sock höll emot i det längsta och var tapper som tvåa i mål. I Malmö vann också Jörgen Sjunnesson som släppte till storfavoriten Here’s Johnny Sox och hade gott om krafter kvar med Brain Game när favoriten galopperade 250 meter från mål.Halmstadsamatören Magnus R Johanssons tränar femåringen. Åtta rätt på V86 delade ut 716 kronor. Utdelningen för både sju och sex frös inne och nästa onsdag väntar en dubbeljackpot med potentiella 19 miljonor kronor till ensam vinnare med 8 rätt.

Se även dagens V86 resultat onsdag 14 februari 2024

Kanal 75