Årets komet 2023 – Wilma Karlsson skrällde på hemmabanan och fixade sexsiffrig utdelning på V75.

– Så här bra har han aldrig varit när jag kört honom, sa Wilma Karlsson efter segern med 50-oddsaren Mister Twister.

Det såg länge ut som att det skulle bli en favoritparad och låg utdelningen på Halmstadtravet som var värd för lördagens V75. Men två skrällar på slutet höjde värdet rejält. Först slog Wilma Karlsson till med Mister Twister i V75-5, streckad på en procent av insatserna, och sedan följde Robert Bergh upp med Mellby Indigo i V75-6, streckad på två procent. Trots att fyra favoriter och en tredjehandsfavorit vann blev utdelningen på sju rätt 112 791 kronor till 230 vinnare.

Dagens största skräll kom i lägsta klassen, klass II, där Wilma Karlsson hittade lucka in på upploppet efter en invändig resa tillsammans med 50-oddsaren Mister Twister. Skrällhästen tränas av Jerry Riordan.

– Det var verkligen en överraskning, så här bra har han aldrig varit när jag kört honom. Det löste sig perfekt, sa Wilma Karlsson, kusktalangen som blev Årets komet 2023.

Det dröjde länge innan vinnaren ropades ut och domarna tittade på hur Wilma Karlsson fick luckan. Domslutet blev att Svend Dyhrberg var den felande bakom Knock Boots Mearas, som blev diskvalificeras för trängning och Dyhrberg fick både böter och avstängning.

Skräll efter tre omstarter
V75-6 blev rejält fördröjt på grund av tre omstarter samt ett materialfel. När sedan loppet väl kom i väg i fjärde försöket tog Robert Bergh hand om ledingen och stal mer eller mindre loppet då han fick köra i väldigt beskedligt tempo i täten med 18-oddsaren Mellby Indigo. Bergh som för övrigt orsakade den tredje omstarten efter att ha stört en medtävlare. Här blev betrodde Frankie Godiva struken efter att ha orsakat de två första omstarterna.

Hemmaseger i gulddivisionen
Tredjehandsfavoriten Four Guys Dream från start till mål blev svaret i gulddivisionen och Håkan K Perssons åttaåring såg lysande ut hela vägen i händerna på André Eklundh. Det var tredje segern i karriären i gulddivisionen för Håkan K Perssons reklamhäst.

– Han såg fantastiskt fin ut. Det känns underbart. Vi haft honom hela vägen och han har gått genom klasserna hela vägen på V75, sa Håkan K Persson.

Segern var nummer 20 i karriären för Four Guys Dream som tjänat drygt 2,8 miljoner kronor. Betrodda duon Sweetman och Edibear galopperade både i startrusningen bakom startbilen.

I övrigt så blev det favoritsegrar på V75 idag. I V75-1 tog Johan Untersteiner ett tidigt initiativ och körde till sig ledningen med Winner Brodde på första bortre långsidan efter att ledaren Dominic Wibb schabblat med travet. I ledningen kämpade favoriten berömvärt och trots att han såg trött ut över upploppet gav han inte konkurrenterna en chans på barfotabalans.

Favoritseger blev det även i V75-2 där Cassius Clay D.E. var huvudet högre än konkurrenterna tillsammans med Stefan Persson. Linda Persson tränar sexåringen som tog andra raka segern på V75. Ledningen från start till mål och ännu en favoritseger blev det i V75-4 där Adrian Kolgjini hade full kontroll bekom Xia Lloyd.

– Nu börjar hon bli riktigt fin. Kul att hon duger på V75, det trodde jag inte för ett år sedan, sa Adrian Kolgjini.

V75-7 bjöd på en läcker duell där favoriten Utah Southwind efter en mäktig sista bortre långsida höll undan från spets tillsammans med Magnus A Djuse före Call Me Gleipner. Ulf Stenströmer tränar vinnaren.

Se även dagens V75 resultat lördag 2 mars 2024

Kanal 75