Stjärnblomsters segertåg fortsätter. På fredagskvällen lekte hon hem Polkettas lopp på Umåker.

– Hon är världens bästa kallblodssto och är en av de bästa även i öppna klassen, sa Mats E Djuse.

På fredagskvällen delades V64Xpress® mellan Bollnäs och Umåker och Stjärnblomster var omgångens största favorit. Någon nagelbitare blev det inte för spelarna då Stjärnblomster, tränad av Jan-Olov Persson, var överlägsen tillsammans med Mats E Djuse. Detta var stoets nionde seger för året i 14:e starten och kassan har ökat med en dryg miljon.

Hon är så otroligt snabb och det är trivsamt att sitta bakom en sådan häst. När hon möter stona så har hon visat att hon är bäst. Hon gillar vinnarcirklar och trivs efter loppen och vet att hon gjort det bra, sa Mats E Djuse.

Öystein Tjomslands Grisle Odin G.L. var också stor favorit på streckspelet och tog snabb revansch för galoppen på V75 förra lördagen. Grisle Odin GL hade långt fram till täten varvet före mål, men han har en mycket tung avslutning och åkte förbi Wolt tämligen enkelt mitt på upploppet.

– Jag säkrade honom från start och längde käken i dag och vi tog det lugnt. Det var högt tempo sista varvet och det blev tuff forcering sista 700 meterna. Till slut blev det väldigt säkert. Nu blir det Solvalla nästa onsdag, sa Öystein Tjomsland

Mera Tjomsland
Utanför V64 körde Umåker Norrlands Elitserie för treåriga och fyraåriga kallblod med 100 000 kronor i förstapris. Som vanligt när det är större kallblodslopp handlar det mycket om stall Öystein Tjomsland som lade beslag på bägge finalerna. Bästa treåringar var Bork Mikkel som kördes till ledningen 1500 meter före mål och vann utan att behöva visa allt.

– Jag körde inte mer än nödvändigt med honom och hade bra kontroll, sa Öystein Tjomsland.

Holter Odin var lika överlägsen i avdelningen för fyraåringarna. Han hade en bit fram till ledande Fjasko varvet före mål, men via en mycket stark långsida satt Holter Odin i ledningen i sista sväng och kunde defilera

– 1200 meter kvar så krokade vi ihop och hjulet blev demolerat. Det var mycket starkt av honom att hålla farten med ett trasigt hjul. Det är en otrolig skalle i den här lille krabaten, sa Tjomsland.

My Dreams treårskung i Bollnäs
I Bollnäs avgjordes Norrländskt Treåringsmästerskap med 100 000 kronor i förstapris. Oskar J Andersson lade beslag på ledningen med My Dreams och efter ett lugnt förstavarv var det full fart sista 700 meterna och favoriten Global Dancer var aldrig i närheten att komma ifatt My Dreams.

– En fantastisk häst med hög kapacitet. Han får inte ut allt på banan ännu. Det var kul att vinna och en bra avslutning på året, sa Oskar J Andersson.

V64-raden var inte speciellt svårfunnen med favoriter som Grisle Odin GL och Stjärnblomster och sex rätt betalar 2 329 kronor, fem rätt 19 kronor, ingen utdelning på fyra rätt vilket betyder att det blir jackpot på måndag då Halmstad arrangerar V64.

Se även dagens V64 resultat fredag 4 november 2022

Joakim Brundin, Kanal 75