Sex starter och sex segrar. Lulius Boko vet fortfarande inte hur det känns att förlora. Tillsammans med Björn Goop vann det fyraårige jättelöftet i Örebro och den här gången fick Timo Nurmos derbyhopp sträcka på sig till slut.

– Han kändes jättebra och var inte trött i mål, kommenterade segerkusken Goop.

Lulius Boko var megastor favorit på V64 under torsdagskvällen. Han kom inte bara med fem raka segrar i bagaget utan hade även imponerat stort gången innan i Gävle då hästen vann trots ett tufft lopp i dödens på 1.11,5/1640a. Det blev också sjätte raka segern, även om det kanske för ett ögonblick såg ut att kunna bli lite problematiskt vid upploppets början.

Lulius Boko öppnade snabbt och tog tidigt hand om ledningen. Efter 1.11,8 första 500 metrarna kunde Björn Goop dra ner på tempot rejält och kom upp till varvet på 1.14,9. Sedan blev det en snabb avslutning där Robert Bergh kom farande med Liberty Boko och utmanade genom sista sväng och in på upploppet. Björn Goop fick påminna Lulius Boko om stundens allvar, och denne svarade på klasshästens manér. Det blev till slut en säker seger på tiden 1.13,6/1609a. Därmed fortsätter marschen mot uttagningsloppen till Svenskt Travderby i höst, vilket är hästens stora mål i år.

– Det sa inte så mycket. Vi fick köra snabbt i början och sedan lugnt. Det blev en jättesnabb avslutning och han är fortfarande lite oslipad och det tog ett tag innan han förstod vad han skulle göra. Men sedan släppte han ingen över bron. Hästen kändes jättebra och var inte trött i mål. Det känns som en riktigt fin häst som har framtiden för sig. Han är både snabb och stark, sa Björn Goop.

Timo Nurmos vann dubbelt på V64 som tränare då treårige Destino D.J. vann det anrika Juliloppet med 125 000 kronor i förstapris. Segerreceptet var ledning från start till mål och det blev väldigt enkelt tillsammans med Jorma Kontio. Segertiden blev 1.15,5/2609a.

Michael Carlsson, Kanal 75