Måndagens travtävlingar den 3 januari med V64, som skulle gått på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna, flyttas till Romme. Anledningen är väderomställningar som riskerar att göra Eskilstunas bana otjänlig. I och med bytet av bana så är återbetalning möjlig.

Eskilstunas måndagstävlingar flyttas till Romme. Kyla har följts av blidväder och nederbörd i delar av Sverige. Sundbyholms bana kan inte användas för tävlingar under måndagen.

– Vi har jobbat hela helgen men tvingas nu på morgonen konstatera att vi inte kan garantera säkra banförhållanden ikväll. Ett beslut som vi tagit tillsammans med banveterinären, berättar Sundbyholms sportchef Michael Wallin på travsport.se.

Istället flyttas tävlingarna till Romme, där förhållandena är bättre och det är några grader kallare.

– Vi kommer att kunna erbjuda en säker bana i kväll, men visst blir det blött och skitigt här också, säger Sven Ericsson som är travbanechef på Romme på travsport.se.

Både Solvalla och Örebro har liknande väderproblem som Sundbyholm, därför var det inte aktuellt att flytta tävlingarna till någon av dessa banor. Alla tävlingsloppen flyttas till Romme och körs enligt ordinarie tidsschema, men kvalloppen ställs in helt.

I startlistorna på travsport.se och atg.se kommer bana Eskilstuna att anges fram till att sista loppet är kört, därefter flyttas resultaten i databasen över till Romme. Tävlingarna räknas som Romme-lopp i till exempel kusk- och tränarligor.

Kanal 75