I fjol blev Esprit Sisu tvåa i Sundsvall Open Trot. Nu har hemmahästen fått ett wild card till årets upplaga av miljonloppet som avgörs på Bergsåker 27 augusti.

Det var efter söndagens imponerande seger i Ådalspriset på Dannero som Bergsåker valde att dela ut det första av två wild cards till Sundsvall Open Trot. Esprit Sisu som var tvåa i fjol i hemmabanans största lopp bakom Very Kronos med Who´s Who som trea. Daniel Wäjersten tränar den åttaårige valacken som hittills i karriären tjänat drygt 4,6 miljoner kronor.

På Bergsåkers Facebook-sida berättar skötaren Camilla Björk om sin passhäst och sina känslor över inbjudan:

Även om han numer agerar mer eller mindre som en ”normal häst”, så har de absolut inte alltid varit så. När jag fick honom i min vård som nybliven fyraåring så var de en stressad, förvirrad och väldigt bestämd kille som kom. Bestämd är han fortfarande, såpass att han kräver att han får ha sina rutiner och egenskaper utan att man bråkar med honom. Får han de, är han hur snäll och fin som helst.

Kapacitet och kunnande har han alltid visat, men hade kanske inte den mentala biten på sin sida där från början av vår bekantskap. Jag har jobbat med detta i dryga 25 år, och jag har inga som helst problem med att säga att den här grabben har varit den största utmaningen (mentalt) jag haft. Så därför känns de extra varmt i hjärtat att ha fått vara med och uppleva den häftiga resa de varit att se honom bli den fantastiska häst han numer är, att han själv har kunnat ”landa” och fått den där mentala styrkan som krävs av en häst för att kunna tävla på absoluta elitnivån.

Att han ska få uppleva känslan, stämningen från publiken och allt vad denna dag innebär. Det har han om någon gjort sig förtjänt av, alla dar i veckan! Och jag, ja jag lovar att jag ska njuta, varje sekund, hela dagen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75