Det blir ingen start för Don Fanucci Zet i Prix de Belgique på söndag. Elitloppsvinnaren är sjuk och riskerar nu även att missa Prix d’Amerique.

– Feber, säger tränaren Daniel Redén.

På söndag körs det fjärde och sista B-loppet inför Prix d’Amerique. I Prix de Belgique, över distansen 2 850 meter, är genrepet inför världens tuffaste travlopp och den sista chansen att kvalificera sig till det stora slaget på Vincennes, den sista söndagen i januari. Det stora blågula svenskhoppet har hittills varit Don Fanucci Zet. Men Daniel Redéns stjärntravare var inte som bäst i debuten på Vincennes där han blev sjua i Prix de Bourgogne. Matchningen har hela tiden varit att Don Fanucci Zet skulle starta i Prix de Belgique, men nu blir det inte så.

– Feber, berättar tränaren Daniel Redén för Sulkysport.

Därmed är även Prix d’Amerique i fara för fjolårets elitloppsvinnare.

– Inte helt, men jag måste ge det några dagar innan jag tar något beslut, säger Redén till Sulkysport.

När anmälningstiden till Prix de Belgique gick ut på måndagen fanns det fyra svensktränade hästar med. Dessa är Tomas Malmqvists duo Calle Crown och Express Jet, samt Anders Lindqvists Looking Superb och Robert Berghs Power. Den första strykningen äger rum på onsdag och den definitiva startlistan blir klar på torsdag klockan 12.00. Det finns totalt 120 000 euro i potten varav vinnaren tar hem 54 000 euro.

Kanal 75