Lyckseletravet

Lycksele Travbana är en av landets mindre travbanor och här har man inte lika många tävlingsdagar som på de större anläggningarna. Lyckseletravet är beläget som namnet antyder i Lycksele som ligger i höjd med Skellefteå fast längre in mot landets mitt, ovalen är landets tredje nordligaste vilken konkurrerar om tävlingarna här uppe med Boden och Umeå vilka båda är fina väl fungerande anläggningar med ett par A-tränare som är aktiva till skillnad från Lyckseletravet. Travbanan i Lycksele är dock likt de flesta banorna i Sverige en 1000 meters bana och här mäter upploppet fina 200 meter och det är trots allt läget för banan som gör den mindre attraktiv för tränarna som vi tror samt att den inte satsats lika mycket på historiskt sett till de andra banorna här uppe i norr.

Banbredden på Lyckseletravet uppgår till 19 meter vid 1640-starten på bortre långsidan och vid 2140-starten på publiksidan så mäter banan 20 meter rakt över. Man använder sig varken av openstretch eller av vinklad startbilsvinge och skulle man vilja urskilja sig ur mängden så skulle man nog satsa på att överväga hitta på något som gör banan mer unik än sina grannar nu när man har påbörjat en stor renovering / ombyggnad av banan. Vi hoppas verkligen att man hittar på något mer unikt än att bara öka på doseringen i kurvorna vilket det antyds när man läser på om ombyggnaden av banan även om detta kommer göra att banan håller samma klass som många andra banor i landet.

Utöver att man har förbisett renoveringar av den faktiska anläggningen tidigare så har man även gjort så på internet. Hemsidan lämnar en hel del att önska vad gäller innehåll och design, vi hoppas verkligen man tar tag i detta och skapar något hållbart för framtiden. Man får inte glömma bort sin publik på nätet, fler och fler söker information här och inte många av de aktiva banorna har uppmärksammat detta utan trummar på i inrutade mönster som sitter i sedan tidigare generationer.

Fakta

  • Upplopp: 200 meter
  • Längd: 1 000 meter
  • Bredd 1 640 meter: 19 meter
  • Bredd 2 140 meter: 20 meter
  • Vinklad startbilsvinge: Nej
  • Open stretch: Nej
  • Bankod: (38)
  • Förkortning: (Ly)

Hitta till travbanan