Eskilstuna

Sundbyholmstravet

Eskilstuna Travbana eller rättare sagt Sundbyholm som banan faktiskt heter är en travbana i Mellansverige som mäter 1 000 meter likt de flesta av våra travbanor i landet. Banbredden skiljer sig marginellet beroende på var starten avgår, vid 2 140 (publikrakan) är banbredden 21 meter och vid 1 640 är (bortre långsidan) mäter bredden 21,6 meter. Dosering i kurvorna uppgår till 17% och radien i kurvorna är 90 grader.

Upploppets längd 182 m vilket är något under genomsnittet. Vid bilstart så använder man sig av en startbil med rak startvinge vilken inte lämnar någon fördel till hästarna längst ut på vingen. Värt att nämna är att spår med lågt startnummer anses vara missgynnat vid autostart då bilen släpper fältet strax efter kurvan, problemet anses vara som störst på publiksidan (2140 starten).

Sundbyholmstravet har en innerbana som främst används för träning av unghästar. Banan är belägen innanför tävlingsbanan och mäter 800 meter. Utöver tävlingsbanan och innerbanan så finns det tillgång till sandbana, skogslinga, hagbana och rakbana. Samtliga banor är öppna dygnet runt men med vissa undantag.

Värt att nämna är att Sundbyholm är en av de travbanor som tidigare erbjöd Open-stretch men detta är nu ett minne blott och man har valt att skotta igen det extra innerspåret. Stallbacksutfarten ligger efter mål på Eskilstuna travbana vilket gynnar hästar som har lite hemlängtan och som tänker mer på att komma hem till stallet än att faktiskt vinna loppet.

På Sundbyholmstravet finns flera aktiva tränar men huvudpersonen är onekligen Håkan ”Hockey” Eriksson som för ett par år sedan var den ohotade publikfavoriten tillsammans med Acclaim, Sveriges kanske bästa vinterhäst genom tiderna. Vi vill också nämna Pasi Aikio som vi tycker ligger i tiden och som skakar fram en hel del vinnare på V75 mellan varven.

Fakta

 • Upplopp: 182 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,6 meter
 • Bredd 2 140 meter: 21,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej
 • Bankod: (14)
 • Förkortning: (E)

5 Comments

 1. Hur får man vinnartavla från er?
  Hästens namn Toutre

  Post a Reply
 2. Hej för lopp 2 av v86 idag 2018-07-18 häst nummer 13 kommer först till så var snäll att skicka fotot av den lopp nr 2 resultat med linje av mål och tack.
  jag är medlem hos ATG.

  Post a Reply
 3. Jag skulle vilja att Stefan Eriksson tar kontakt med mig angående travkryssning 16/10. Vilka anslutningshållplatser som finns?

  MVH

  Siv Norberg Solängets Damklubb

  Post a Reply
 4. Hej. jag var hos er ikväll och glömde plånboken på bordet.
  vad gör vi nu?? Curre Johansson

  Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.