Robert Dunder plockar ut en duo på V86 på onsdag. Med perfekta träningsförhållande ett längre tag är det hästar i form.

– Både Timeless Sunset och Ice Cold Kent ska streckas, säger Bergsåkerstränaren.

I onsdags var raden på V86 inte speciellt svårfunnen och det blev ingen utdelning på sex rätt vilket innebär att det blir ännu en jackpot. En ensam vinnare kan kamma hem hela 20 miljoner kronor. Omgången delas mellan Solvalla och Robert Dunders hemmabana Bergsåker och han har laddat lite extra och startar två riktigt formstarka hästar.

– Vi har haft mycket bra träningsförhållande den här vintern och framförallt de senaste veckorna. Det har varit en fröjd att träna hästarna när dom känns så pass starka, säger Robert Dunder.

Först ut är Timeless Sunset (V86-1) som ”svek” som stor favorit i sin senaste start.

– Den starten kan man glömma. Han är väldigt beroende av att ha riktigt bra fäste under hovarna, men den gången var banan alldeles för mjuk och sedan blev det lite ryckigt kört och inget vidare tempo. Han ska ha ett jämnt och gärna högt tempo hela vägen.

Tvekar du på hans dagsform?

– Absolut inte, Timeless Sunset känns jättefin och jag tror på en bra insats och jag tycker att han är streckvärd och blir inte förvånad om han slåss om segern bara det blir tempo.

Han är redo
Nyblivne fyraåringen Ice Cold Kent (V86-7) avslutade fjolåret med att vinna på V75 i Umåker på juldagen och fyllde på kontot med 100 000 kronor.

– Jag var mycket nöjd med honom och det är en häst som har kommit mycket på slutet. Han har sprungit lite med handbromsen och därför valde vi att kastrera honom och efter det har han släppt till ordentligt och han utvecklas hela tiden.

Hur har han tagit senaste loppet?

– Bra, han känns väldigt fin och han tar loppen rätt. Han fick ta det lite lugnt efter loppet senast och hade tänkt vänta ytterligare någon vecka med att starta, men hästen känns så väldigt fin och jag valde det här loppet. Han är redo.

Vad är hans bästa kvalitéer?

– Han är allround, både snabb, stark och har rätt inställning.

Kommer du att göra några ändringar?

– Nej, han har varit utrustad med rycktussar i de två senaste starterna, men jag har inte behövt dra dom och det har jag tillgodo. Jag vet att det ger mycket bra effekt.

Hur värderar du chansen?

– Han har tjänat lite snabba pengar och möter bättre och bättre motstånd. Samtidigt blir han också bättre och är en av flera som kan vinna.

Hur ser stallet ut inför det här året?

– Antalet hästar har minskat lite. Det är sämre tider och lågkonjuktur och hästägarna är lite försiktiga och satsar inte som tidigare. Jag har fina nyblivna treåringar och jag ser fram emot året med tillförsikt.

Kanal 75