Jämnt och stabilt – men lite för få segrar. På onsdag hoppas Kenneth Haugstad ändra på det när Mantorp kör V86.

– Jag har två hästar i mycket bra form och blir inte förvånad om någon vinner, säger Solvallatränaren.

Kenneth Haugstad har varit egen tränare i drygt två år och så här långt har det flutit på bra.

– Jag är nöjd. Det kommer mer och mer och jag tycker att det ser ljust ut. Hästarna tävlar bra och utvecklas som jag vill. Det skulle kanske vara lite fler segrar och det har väl blivit några andraplatser för mycket och lite stolpe ut, men det brukar jämna ut sig, men det viktiga är att hästarna går bra och tävlar jämnt och gör sitt bästa.

– Sedan önskar jag att få en häst som kan vara med i de större unghästloppen. Jag har ju inte varit egen så länge och det kommer säkert. Jag har bra hästägare som satsar, säger Kenneth Haugstad.

Siktar på kriteriekval
Just unghästar är något han brinner för. De treåringar som startat har gått bra och flera av dem har visat talang.

– Jag tror att några kommer att utvecklas mycket nästa år och kanske kan vara med i de större loppen. Landmark River är en riktigt fin häst som jag gillar. Han går fortfarande tungt balanserad och är långt ifrån färdig och ändå så hävdar han sig väl mot tufft motstånd. Vi provar nog i kvalen till kriteriet med honom.

Nu nalkas det snart stor auktion på Solvalla, i mitten av augusti närmare bestämt och Kenneth har lusläst katalogen och även kollat en hel del på video.

– Det är en fantastiskt fin auktion och jag har sett ut flera hästar som är spännande och förhoppningsvis kan jag få med någon hem.

På onsdag är det V86 på Mantorp och omgången ser svår ut på förhand. Haugstad har två hästar i omgången och bägge ser ut att slå ur underläge om man ser till tipsen.

– Jag har med mig två hästar i form och sedan måste det klaffa lite, så är det alltid, framförallt på V75 och V86 där det alltid är tuff konkurrens.

– 8 Reshevsky (V86-1) var riktigt bra senast. Han spurtade starkt sista 800 meterna, jag hade 1.09,5 och tog på vinnaren hela upploppet ner. Han har en härlig inställning till sitt jobb och han utvecklas hela tiden. Han är ingen sköntravare och är väl inte så rättställd som man önskar, men det kompenserar han med sin kämpaglöd. Nu har han tillägg och det är alltid tufft att runda ett stort fält, men det ser ut att vara ett jämnt lopp och jag tycker att han ska ha en vettig chans. Hästar som alltid går in i mål ska man alltid se upp med.

Även 9 Lady Dee kommer med en bra prestation i ryggen

– Hon håller också bra form och blir bättre och bättre. Senast hände det en incident i sista sväng och hon tappade fart och position. Hon spurtade starkt över upploppet och hade bra fart över mål. Från det här läget är det bara att smyga med och Lady Dee är speedig med rätt lopp och klaffar det fullt ut så blir jag inte förvånad om även hon är långt framme.

Joakim Brundin, Kanal 75