Förra året hade han stora problem med hälsan. I år har han blommat ut och på lördagen kan han ta sin fjärde raka seger, som favorit i Ungdoms-SM.

– Det är inte så vanligt att det blir tävlingshästar av sådana hästar, så han gör det jättebra, säger Bold Requests tränare Maria Törnqvist.

Bold Request (V75-3) tog förvisso fyra andraplatser på sju starter under fjolårets debutsäsong, men det är i år som han verkligen har börjat visa sin sanna potential.

– Han är en jättefin häst som vi tog det väldigt försiktigt med som treåring och som har blommat ut nu som fyraåring. Det är en häst som jag gillar, jätte- jättemycket, säger Maria Törnqvist och berättar vidare om hästens bakgrund.

– Han hade problem med sjukdom, han hade cystor i kroppen som inte går att operera. Det är ganska allvarlig och det är inte så vanligt att det blir tävlingshästar av sådana hästar, så han gör det jättebra,

Hade gärna provat i derbyt
Att hästen gör det väldigt bra är det inget snack om. Av årets åtta starter har han vunnit fem och när han nu går ut i Ungdoms-SM på Åbytravet göra han det med tre raka ettor i resultatraden.

– Jag håller honom högt och det har jag gjort ända sedan vi satte honom i vagn. Han är en lördagshäst som hör hemma i V75. Det är lite tråkigt att han inte har varit anmäld till de stora årgångloppen, som derbyt och Breeders’ Crown. Det hade varit kul att spänna bågen med honom, men han tävlar på V75 och det får man också vara nöjd med.

Vid senaste segern imponerade Bold Request stort då han utklassade storfavoriten Kövras Joker från utvändig position och stack undan till överlägsen triumf.

– Han gjorde en jätte-, jättebra prestation senast. Jag var lite förvånad att han var så bra direkt för han hade ju stått över. Normalt sett ska han i alla fall inte vara sämre nu.

Precis som senast har Bold Request startnummer nio bakom bilen och uppdraget att köra har Gustav Johansson.

– Nu är det ungdomslopp och det kan vara lite ”high chaparal”, men vi har en bra kusk och jag tycker att vi har ett vettigt utgångsläge, så det klart att han ska vara med där framme om allt flyter. V75 är alltid V75 och det är tuffa hästar, men jag tycker att han står sig bra.

Ola Johansson, Kanal 75