Inte rätta trycket i hästen i de senaste starterna. Men med barfotabalans, amerikansk vagn, kort distans och ny kusk kanske Four Guys Dream tycker att det är roligare.

– Skulle han dessutom komma till ledningen är det en klar fördel för honom, säger Håkan K Persson inför lördagens guldlopp i Halmstad.

Snabba banor och barfotadans är något åttaårige Four Guys Dream gillar. Hästens rekord 1.09,6 sattes under sådana förhållanden när valacken ännu var i silverdivisionen. På lördagen är det gulddivisionen som gäller igen för den numera ärrade kämpen som brottas med ett sjundespår bakom bilen över kort distans. Four Guys Dream är långtifrån någon spetsfavorit i loppet men visst kan det bli så att ledningen nås ändå i V75-3. Åttaåringen har inte varit som bäst i sina senaste starter. Men nu är det amerikansk vagn och barfotadans som gäller igen. och då brukar det kunna gå undan.

– Han är inte riktigt är där än som då han var med i Sweden Cup i fjol våras och det kan man inte begära heller, Men han har skaplig form i alla fall. Det är när han gått barfota med den här sulkyn som han gått så bra tider på den här distansen då. Så det är positivt i alla fall, säger tränaren Håkan K Persson.

”André får ju prova rejält”
Halmstadtränaren säger att sjuåringen känts fin i träningen hela vintern. Ändå är det som om någonting saknats i loppen. Senast gick han hyfsat till en femteplats från kön.

– Ja, han var helt okej, han kanske inte gick som bäst men han gick ändå godkänt. Det var svårt att ta längder på de där framme helt enkelt, säger tränaren.

Ordinarie kusk Stefan Persson kör familjens häst i loppet, Linda Persson-tränade 5 Edibear. Åbytränaren André Eklundh kör Four Guys Dream för första gången. Och önskemålet är att Eklundh laddar från start.

– André får ju prova rejält från början och så får vi se. Det är många snabba innanför…svårt att ta längder på dem så klart men jag hoppas på en bra position. Skulle han komma till ledningen är det en klar fördel för honom. Men det viktiga är att han är med där framme, jag tror att han gör sina bästa lopp när han är med i den främre träffen.

Vad kan du hoppas av den här starten?

– Jag är jättenöjd bara han gör ett fint lopp. Jag tror att han gör bra ifrån sig men vill gärna se det med egna ögon.

Några lopp senare har du 10 Kaviaren (V75-5) till start. Han var tvåa bakom överlägsne vinnaren Caton i den senaste starten för ett par veckor sedan på Åby. Chansen där?

– Känslan är att han kanske inte vinner V75 från det här läget. Men jag tror att han gör en klart bättre insats än han gjorde senast och då var han ändå godkänd. Det spännande med honom är att han inte har kunnat tävla på regelbundet någonting men har nu gjort två lopp och allt verkar bra med honom. Han verkar bli bättre och i går kunde han han till och med gå snabbare intervaller. Det är inget som han gjort förut då vi varit väldigt försiktig med den här hästen i träningen. Han tål mer nu. Det är också ett plus att vi får ta av honom bakskorna till den här starten, säger Håkan K Persson.

Kanal 75