Jörgen Westholms Guli Fantom är omöjlig för dagen. Sexåringen tog sin femte raka seger på måndagskvällen i Gävle.

– Riktigt skönt. Detta är en häst jag alltid rankat högt, sa Jörgen Westholm

V64 avgjordes i Gävle på måndagskvällen och omgången var kryddad med en jackpot. Omgången bjöd på en hel del ”godis” och en häst som imponerade var Guli Fantom som är på väg rätt upp i eliten bland dom kallblodiga travarna. Sexåring tog sin femte seger i rad och var helt överlägsen sina konkurrenter. överlägsen stil. Jörgen Westholm tog en försiktig start och lät hästen trava in sin och ekipaget hamnade som trea i andraspår. 700 meter fick Guli Fantom attackera och det tog bara 150 meter så satt han i ledningen och resten var ren defilering.

– Det är bra tryck i den här och i dag var han helt stabil, sa Westholm.

Jerka Sting fortsätter imponera
Riktigt bra var också Claes Sjöströms Jerka Sting som följde upp sin finalvinst på V75 med ännu en seger. Jerka Sting har utvecklat sin startsnabbhet och flög till ledningen. Efter att ha fått bestämma tempot så var det tack och adjö till motståndarna i sista sväng och Jerka Sting vann med många längder tillgodo för en starkt avslutande Borups Victory.

– Han verkar ha tagit förra loppet på väldigt bra sätt och kändes väldigt fin i dag, nästan snäppet bättre. Jag drog ner skygglapparna och fick det svar jag ville och han vann enkelt, sa Claes Sjöström som också vann V64-inledningen med Everon.

Daniel Wäjersten fick snabb revansch efter andraplatsen bakom Borups Victory. Chitchat ser ut att vara något utöver det vanliga och vann komfortabelt sedan Wäjertsen kört till ledningen dryga varvet före mål.

– Han är lite smålat i träningen men när han kommer till bana är han helt fokuserad på vad han ska göra. Vi siktar på V75 framöver, sa Daniel Wäjersten.

V64-omgången blev rena favoritparaden och sex rätt betalar 106 kronor. Ingen utdelning på varken fem eller fyra rätt och det blir dubbeljackpot i morgon tisdag på Eskilstuna.

Se även dagens V64 resultat måndag 9 januari 2023

Joakim Brundin, Kanal 75