Strålande årsdebut av Grand Ready Cash som kan bli en klassklättrare för Tomas Pettersson. Hästen imponerade stort vid en överlägsen seger i årsdebuten på måndagskvällen.

– Han är mäktigt att sitta bakom. Han ska duga långt om han får bara frisk och fräsch, sa tränaren.

Förutsättningarna var i det närmaste perfekta på måndagskvällen då V64 avgjordes i Bollnäs. Hästen som svarade för omgångens mest minnesvärda insats var Tomas Petterssons Grand Ready Cash som inte visade någon som helst ringrost i årsdebuten. Pettersson körde tidigt till ledningen i den avslutande avdelningen och sedan var det spel mot ett mål. I sista sväng ryckte Grand Ready Cash åt sig flera längder och var överlägsen via 1.12 sista varvet med krafter kvar.

– Jag har en gammal trogen hästägare som ville satsa och hitta en riktig häst någon gång och vi hoppas vi hittat en nu, det känns så i alla fall, sa Tomas Pettersson.

Tomas Pettersson dubblade och vann den fjärde avdelningen med Ajlexes Hans som spurtade vasst och plockade ner ledande Kilgore meterna innan mål. Sämsta läget över kort distans. Ändå var Jan Ove Olsens Basisten bara bäst i V64-5. Kort innan start fick han materialfel och inte den bästa uppladdningen. Nu spelade det ingen större roll. Basisten var bara bäst. Jan Ove Olsen attackerade i tredjespår dryga varvet före mål och tog sig snabbt fram till ledande favoriten Moalva C.G. Som gav upp redan 600 meter före mål. Basisten tog över och klev sedan bara undan och den norske gästen Lykkje Pelle var utan chans.

– Det blev lite strul efter materialfel och han blev lite stressad. Han löste det bra ändå, sa Olsen.

Galopp för storfavoriten
Omgångens stora favorit Sun’s Nougat galopperade direkt från start och det öppnade för överraskningen Luke Combs, tränad av Troels Andersen och körd av Jenny H Björk. Efter en lugn inledning kördes Luke Combs till ledningen efter 500 meter och höll sedan undan utan problem. Två av de sex vinnarna tränas i Norge. Vinje Victor hade lekstuga i den inledande avdelningen sedan Ove Bakkevold Reime kört till ledningen i ett tidigt skede. Marcus Lilius gav Alm Kevin, tränad av Roy Lysgård, ett perfekt lopp i ryggar och över upploppet blev Pyrotek ett enkelt byte i V64-3. Sex rätt betalar 30 552 kronor, fem rätt 568 kronor och fyra rätt betalar 61 kronor.

Se även dagens V64 resultat måndag 4 mars 2024

Kanal 75