Mindyourvalue W.F. trivs förträffligt under sadel. På torsdagen vann topphästen Åby Monté Trophy för andra året i följd.

– Han är utan tvekan den bästa häst som jag har ridit, sa ryttaren Christina A Hande.

Med 250 000 kronor till vinnaren är Åby Monté Trophy ett av Sveriges allra största montélopp. Och det var ett vasst startfält som samlades bakom bilens vingar för att göra upp över 2 140 meter. Men det blev ingen jämn uppgörelse. Robert Bergh-tränade Mindyouvalue W.F. stack direkt till ledningen och efter viss uppvakning av fransmannen Diamant de Larre lämnade han konkurrenterna i slutkurvan och dundrade undan till överlägsen triumf.

– Han är utan tvekan den bästa häst som jag har ridit och det här är den största segern i min karriär, sa ryttaren Christina A Hande, som red den tiofaldige miljonären för första gången.

– Jag var på breddlopp här i förra veckan när jag fick ett sms och trodde att det var ett skämt. Det här måste vara Nordens bästa montéhäst och det känns nästan konstigt när man får frågan att rida en sådan häst.

Ägaren Christer Englunds segervrål kan ha hörts hela vägen in till Avenyn.

– Jag är tröttare än hästen. Det är ett under att jag står. Och när det går så här är det som en panna som kokar vatten, jag bara kokar av glädje. Det gör inte att med ord beskriva hur stolt jag är över den här hästen. Han är bäst!

Tuffast till slut trots stenhård öppning
Jim Oscarsson har tagit fram många fina unghästar under årens lopp. I Urban Africa har han ett nytt stjärnämne. Trots att treåringen pressade ner tempot till mycket snabba 1.08,8 de första 500 meterna, innan körande Christopher Eriksson valde att gå ner i rygg på ledaren, hade hingsten vinstgivande spurtkrafter när han fick fritt spelrum strax före upploppet.

– Jag tror att det finns mycket utveckling i honom. Han var fin när han kom och det finns både fart och styrka i honom, så den här tror jag att vi kommer få mycket roligt med, sa Jim Oscarsson efter segern i Breeders Course-uttagningen.

Ny uppvisning av segerstaplaren
Var botten finns i Lady Beluga är fortfarande okänt. Trots att hon bara tränats lugnt efter segern i diamantstoets final under elitloppshelgen på Solvalla var hon överlägsen när hon nu gick ut i Cruzdo Dela Noches Stoserie. Efter ett varv lämnade Joakim Lövgren andra par utvändigt och från positionen utvändigt om ledaren tog sedan Lady Beluga mycket enkelt hem sin 14:e seger i karriärens 19:e start.

– Nu är det slutlekt och bara bra hästar emot när hon ska upp i stoeliten och sådär, men jag tycker att hon har så mycket kvalitéer så hon kommer att hävda sig där också. Det är en underbar märr, sa Joakim Lövgren.

I The Red Mile för äldre eliten gick segern till Flemming Jensens hedershäst Tycoon Conway Hall (Thomas Uhrberg) och övriga lopp inom V64 vanns av Pernilla Larsson-tränade Ready To Go (Max Karlsson) och Per Nordströms Global Coldplay. De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V64 fick för det 719 kronor och fem rätt gav 15 kronor. Fyrarättspotten frös inne och därmed väntar en jackpot på fredagens V64 som delas mellan Lycksele och Årjäng.

Se även dagens V64 resultat torsdag 30 juni 2022

Ola Johansson, Kanal 75