Ivanka Amok fick en mycket enkel väg till vinnarcirkeln när hon på söndagen tog sin femte raka seger hemma på Solvalla – och inledde Timo Nurmos fyrling på GS75.

– Det är roligt när hästarna vinner, konstaterade topptränaren.

Timo Nurmos började dagen på Solvalla med att lufta sin obesegrade supertravare Calgary Games i ett snabbjobb. Därefter tog han en fyrling inom GS75. Först ut var femåriga stoet Ivanka Amok som efter en lugn start övertog ledningen i Jorma Kontios händer och sedan stack undan till mycket enkel triumf, sin femte raka och tionde i karriären.

– Det är en väldigt fin häst och eftersom det fortfarande är sommarbanor och fint kommer hon få starta på, sa Timo Nurmos.

I loppet därpå var det treårige Say No More Zaz tur att vinna retfullt enkelt. Han fick finna sig i att trava som första häst i andraspår och sedan han pressat sig till ledningen in i slutkurvan lämnade han motståndet till tredje segern i karriärens femte start.

– Jag fick väldigt bra svar 600 kvar när jag ökade lite och han vann väldigt enkelt, sa kusken Magnus A Djuse.

Dounair tog sedan stallets tredje raka seger och fullbordade ett tjusigt hattrick. Även han hade styrka och mod att avgöra från positionen utvändigt om ledaren.

– Han har bra styrka, bra huvud och gör sitt jobb, sa kusken Ulf Ohlsson efter fyraåringen fjärde fullträff i åttonde starten.

Fjärde fullträffen för Timo Nurmos bärgade Mister Invictus. För hans del var det första segern för året, vilket var svårt att förstå när han nu imponerade stort från positionen utvändigt om ledaren på dagssnabbaste 1.10,9 över 1 640 meter med autostart.

– Det var en väldigt trevlig bekantskap. Jag har sett att det är en kanon från sidan som har gjort väldigt bra lopp och inte har så mycket pengar på sig, sa körande Magnus A Djuse.

Även Jörgen Westholm hade en fin söndag på huvudstadsbanan. Han blev hundraprocentig på GS75 när han i tur och ordning satte dit Marre´s Dreamboy och Kate River. Triton vann också inom GS75 tillsammans med sin tränare Mats Gunnarssons och de som prickade in samtliga vinnare på GS75 fick för det 135 kronor. Potterna för sex och fem rätt frös inne och därmed väntar jackpot på GS75 6 november.

Se även dagens GS75 resultat söndag 23 oktober 2022

Ola Johansson, Kanal 75