Spetsstriden var precis avgjord när den ledande storfavoriten Shirley Goodness plötsligt galopperade. Då låg vägen öppen för Asteroid, och Frode Hamres segermaskin behövde inte förta sig för att vinna Fyåraåringsstjärnan hur lätt som helst för Björn Goop.

– Det är en mysig häst att köra och ett jäkla driv i honom, berömde Goop.

Gävletravet var värd för torsdagskvällens V64 och omgångens sportsliga clou var Fyraåringsstjärnan med 150 000 kronor till vinnaren. När startbilen lämnade fältet över den korta distansen öppnade de två mest betrodda Shirley Goodness och Asteroid snabbast, men i kraft av spår invändigt tog Shirley Goodness täten. Men precis när spetsstriden var avgjord galopperade Daniel Redéns sto för Örjan Kihlström efter 150 meter.

– Det kändes som att hon slappnade av när körningen var över. Jag hoppas att det var ett olycksfall i arbetet, kommenterade Kihlström efter loppet.

Därmed låg vägen öppen för andrahandsfavoriten Asteroid. Den Frode Hamre-tränade segermaskinen gled då istället till ledningen och inledde första 500 metrarna efter 1.10,7. Han fortsatte upp till första varvet på 1.11,8 och den fyraårige hingsten var aldrig hotad. Asteroid stack ifrån till en mycket lätt seger med flera längder på tiden 1.11,0/1640a. Det var seger nummer tolv på 17 starter i Frode Hamres regi.

– Det är en mysig häst att köra, ett jäkla driv i honom. Han är en trevig häst. Örjans häst öppnade jättebra och precis när jag skulle ge upp spetsstriden så hackade hans häst till och då blev det ju ett annorlunda loppscenario, sa Björn Goop.

Det var för övrigt att väldigt galoppfyllt lopp där halva fältet galopperade. Tvåa i mål blev Atomic Face och trea Nugget Zon.

Kanal 75