Idylliska Årjängstravet står värd för söndagens GS75 och i dagens högst doterade lopp selar Robert Bergh ut formstarke Buska Blyg.

– Vibbarna är att han kan ta några steg i år, säger Åbytränaren inför jackpotomgången.

Det blev favoritbetonat när GS75 avgjordes på Hagmyren under annandag påsk och då femrättspotten gick vidare fylls nu vinstpoolerna på med 3,1 jackpotmiljoner. Och som vanligt uppgår belöningen för den som fixar Grand Slam, alltså blir ensam om sju rätt, till tio miljoner kronor. Robert Bergh har två intressanta hästar till start och kan sitta på nyckeln till kassakistan. Först ut är Buska Blyg (GS75-5) som jagar dagen fetaste segercheck på 50 000 kronor i ett försök i dubbelcupen.

– Formen är bra. Jag tycker att det har blivit lite mer kontinuitet nu på träningen. Han är lite tung så det är bra att det får bli lite bra veckor med träning åt honom, säger Robert Bergh.

Två gånger i rad har hans sexåriga kallblod avlutat bra som tvåa.

– Han var klart bra senast och de här senaste loppen har varit en nivå till. Det känns som att han är där han ska och vibbarna är att han kan ta några steg i år. Han ser alertare och spänstigare ut så det kan bli en nivå till i år.

Stark årsdebut att vänta
I loppet efter är det Reddingtons (GS75-6) tur att tävla. Han gör årets första start och hans tränare tror på en stark prestation direkt.

– Han har bra kvalitéer. Visst är det alltid bra med ett lopp i kroppen men jag förväntar mig att han gör ett bra lopp direkt. Det har sett väldigt bra ut i träningen och jag tror på en bra insats.

Bästa chansen?

– Jag får väl lägga slanten på ”Buska” eftersom han är i full gång och har sett bra ut.

Ola Johansson, Kanal 75