Summering av GS75 söndag 31 oktober 2021


Han gick segerlös ur karriärens första tre lopp i USA. I Sverige har han hittat stilen. På söndagen tog Swan Hill andra raka segern i GS75® på Solvalla.

Treårige Swan Hill inledde karriären hos Marcus Melander på andra sidan Atlanten men sedan september är det hans farbror, Solvallatränaren Stefan Melander, som ansvarar för hästens träning. Och bevisligen trivs hingsten hos honom. I Sverigedebuten för tre veckor sedan blev det enkel seger från ledningen och det blev det den här gången också. Körande Mats E Djuse fick dra ner rejält på tempot och när han lättade en aning på tömmarna den sista biten gick Swan Hill undan till seger med tre längders marginal.

– En trevlig och fin häst. Han var lite laddad bakom bilen men för övrigt var det inga konstigheter. Det var en mysig åktur, sa Mats E Djuse.

Loppets förstapris uppgick till 40 000 kronor och med blott 114 000 kronor på kontot lär det bli fler promenadsegrar för Swan Hill.

Lätt från dubbla tillägg
Axevallas David Persson hade hittat en lämplig uppgift till sin V75-kändis Georgia Am. Visserligen startade hon med 40 meters tillägg men i det sju hästar stora fältet fick hon ett bra lopp av Emilia Leo och sista halvvarvet klev hon fram och avgjorde till säker seger.

– Det är lätt att gilla den här hästen. Det var väl en straffspark på förhand men de ska ju sättas de också. Nu höll de tempot uppe själva där framme så det var inte mer att göra än att köra där bakom och hon kändes jättefin hela vägen. Hon är verkligen rejäl, sa Emilia Leo.

Jepson dubblade med Goop-hästar
Carl Johan Jepson hade en lyckad dag på jobbet och satte dit två vinnare åt Björn Goop inom GS75. Den första kom med Digital Eye som tackade sin kusk för en fin resa genom att spurta förbi motståndet över upploppet och den andra tog Gliding Eagle, som tog andra raka segern efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren.

– Det började gå väldigt sakta och det kändes som att det var rätt att köra fram, men det nog hade gått ändå. Det känns att det är en häst med potential i, sa Jepson.

5 448 kronor för sju rätt
Övriga avdelningar inom GS75 vanns av Emma-Sara Sjöbergs Red Hot Roadster (Andreas Peterson), Tilda Wahlberg-tränade skrällen Red Jamie (Joseph Taavela Ruocco) innan Jennifer Perssons Arch Lane (Ulf Ohlsson) rundade av omgången. Den rätta raden betalade 5 448 kronor och för sex rätt fick man 44 kronor. Femrättspotten frös inne och går vidare till GS75 på Åby om två veckor.

Se även dagens GS75 resultat söndag 31 oktober 2021

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.