Tredje raka för överlägsen Delon Grif, Andreas Lövdal har fått en mycket bra start på sin tränarkarriär. I segervana Delon Grif kan han mycket väl ha en klassklättrare och blivande reklamhäst. Den italienskfödda femåringen såg kanske bättre ut än någonsin när han tog sin tredje raka seger under fredagskvällen på Romme.

– Det kändes som att det fanns mycket krafter kvar, sa Lövdal.

Romme och Umåker delade på fredagskvällens V64® Xpress. På Dala-banan imponerade Delon Grif när han tog sin tredje raka seger för sin tränare Andreas Lövdal. Hästen var bara bäst i den andra avdelningen när han defilerade hem en smått överlägsen seger. Delon Grif fick överta ledningen från Gordon Brodde efter ett halvvarv och sedan var det lugna gatan. Över upploppet kunde Andreas Lövdal finåka till en lekande lätt seger – och på frågan om inte hästen såg bättre ut än någonsin svarade Lövdal.

– Jag tycker absolut det och nu funkar det hela vägen. Det kändes som att det fanns mycket krafter kvar och idag blir det bara beröm. Vi är verkligen på rätt väg och kul att han nu börjar leverera, sa Andreas Lövdal.

Även Bollinger Bishop var bara bäst – kross från dödens
På Umåker var det storfavoriten Bollinger Bishop som stack ut mest. Det är hästen som tog tre raka segrar men som sedan galopperade bort sig två gånger. Nu var han tillbaka i vinnarcirkeln igen och var bara bäst. Körd av Ulf Ohlsson krossade han sina konkurrenter från dödens i ett försök till Umåkermästaren (finalen avgörs den 26 april). Detta till stor glädje för ägaren och tränaren Maria Bodin från Boden som var lättad.

– Jag är jättenöjd. Han fick ett ganska tungt lopp men avgjorde ändå enkelt som det såg ut. Han höll sig i trav och det var nästan det som jag var mest nervös för innan att han skulle schabbla till det. Han var för överladdad senast och fick ett återfall då när han galopperade men nu var han lugn och fin och skötte sig bra, sa tränaren Maria Bodin.

– Han är stark och rejäl och det kändes ganska tryggt, berömde segerkusken Ulf Ohlsson.

V64 blev på nytt favoritbetonad där sex rätt betalade 2869 kronor. Fem rätt gav 39 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V64 och potten går vidare till på måndag då Mantorp är värd för miljonspelet.

Se även dagens V64 resultat fredag 16 februari 2024

Kanal 75