Sofia Aronsson-tränade Unico Broline fortsätter att visa strålande vinterform. Omgångens största favorit på Grand Slam 75 hade inga problem att infria förväntningarna tillsammans med Magnus Jakobsson. Men med ett par rejäla skrällar i övriga lopp sprang utdelningen upp till 277 430 kronor för sju rätt.

Det var jackpot på Grand Slam 75 som avgjordes på Axevalla. Hemmatränaren Sofia Aronsson har satt sin Unico Broline i strålande författning och hästen visade att toppformen sitter i alltjämnt. För tre starter sedan vann Unico Broline V75 på Åby och han var sedan tvåa i finalen på Solvalla efter en sylvass spurt från spår tolv. Nu har hästen kommit upp i Silverdivisionen och Sofia Aronsson ville ge honom ett lite lugnare lopp på hemmaplan. Men Unico Broline fick ingen gratisväg fram till segern då Kevin Oscarsson valde att köra i ledningen och bjuda upp till dans med Counterfeightr. Magnus Jakobsson fick snällt sätta sig på utsidan med Unico Broline men i sista sväng kunde han glida ner i rygg på Counterfeightr och njuta nytt mod i sin häst.

När Unico Broline vreds ut till attack vid upploppets början avgjorde han i ett nafs och stack ifrån till en lekande lätt seger. Fortsättning följer för den sexårige valacken. André Eklundh tog en dubbelseger på GS75 och han gjorde det med skrällen Minoo Teemer, som tränas av Isabella Zerne, och avslutade sedan omgången med andrahandsfavoriten Oskar Run som gjorde en rejäl avslutning. Den sistnämnde tränas av Tomasz Wisniewski.

Den största knallen på miljonspelet svarade dock Mikko Aho för när han vann med sin egentränade Gossip Simoni i den andra avdelningen. Luckan kom trehundra meter kvar och hästen som var spelad till blott två procent på GS75 avgjorde till en lätt skrällseger. Johanna Lind inledde annars Grand Slam 75 genom att servera Ola Samuelsson-tränade Chiffchaff en fin resa som tackade för det genom att spurta till en lätt seger.

Såg oslagbar ut hela vägen
Jonathan Carré är en säker montéryttare och han satt också på en överlägsen häst i Granit de la Roque vilken tränas av Jim Oscarsson. Granit de la Roque såg oslagbar ut hela loppet där han sprang en bit före de andra i ledningen. Omgångens tredje skräll signerade Anders K Brekke när han satte dit sin egentränade Linnea Fargo i den sjätte avdelningen. Hon var piggast över upploppet och avgjorde före Wiltons den sista biten.

Det var 36,9 system som hittade sju rätt på Grand Slam 75 och de belönades vardera med 277 430 kronor. Se även dagens GS75 resultat söndag 30 januari 2022.

Michael Carlsson, Kanal 75