Topphästarna avlöser varandra och på torsdagens är det dags för årsdebut för fjolårets kriterievinnare Francesco Zet. Daniel Redéns stjärna gör årsdebut i ett Breeders´ Crown-lopp inom V64 på Örebrotravet.

Francesco Zet gjorde det mesta rätt under sin debutsäsong i fjol och det blev åtta segrar på tio starter och totalt 6 675 000 kronor insprunget. Största segern var förstås triumfen i Svensk Travkriterium på Solvalla där den mäktige Father Patrick-sonen tjänade hela fyra miljoner kronor.

Francesco Zet avslutade treårssäsongen med en miljonseger även Breeders´ Crown-finalen på Sundbyholmstravet i Eskilstuna, den segern var värd 1,6 miljoner kronor.

Örjan Kihlström har kört Francesco Zet i samtliga starter och han sitter även upp i årsdebuten där favoritekipaget lottats till spår 12 bakom startbilen. Tränaren Daniel Redén som bjuder på startkommentarer på Stall Zets hemsida i samarbete med Spelvärde.

– 12 Francesco Zet (V64-6) har tränat jättebra. Han känns otroligt fin. Spår tolv är inte så kul i en årsdebut, men det gör inget. Vi ska laborera lite och testa honom med öppet huvudlag. Han har inte tävlat så sedan debuten. Han tränar med öppet huvudlag hemma och då är han fin så jag vill prova det även i lopp. Hans nästa lopp är kvalet till Kungapokalen så det är bättre att testa den här gången. I övrigt blir det skor runt om och amerikansk sulky.

Daniel Reden har ytterligare en årsdebutant till start inom V64 och precis som Francesco Zet avslutade Glamorous Rain treårssäsongen med en miljontriumf i Breeders´ Crown-finalerna.

– 2 Glamorous Rain (V64-2) har tränat på rätt bra. Hon har varit vass under vintern utan att vi riktigt fått grepp om det, men i de senaste jobben har hon varit så där lagom lat som jag vill ha henne. Det här är främst ett lopp inför kvalet till Drottning Silvias Pokal, varför vi börjar med skor runt om och öppet huvudlag. Vanlig vagn som tidigare, säger Daniel Redén.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75