Visby

Visbytravet

Visbytravet är en oval som mäter 1 000 meter runt om likt de flesta av våra ovaler i Sverige. Upploppet är dock långt under medel och mäter korta 156 meter vilket borgar för en vinnare som sitter långt fram när det drar ihop sig till slutsturden över upploppet i Visby. Banans bredd är inte heller något man jublar över då den hör till våra smalare banor. Bredden vid publiksidan (2 140 meter) uppgår till futtiga 19,1 meter och på bortre långsidan (1 640 meter) är det något bättre där banbredden uppgår till 20,3 meter. Man använder sig av en rak vinge på startbilen och stallbacksutfarten hittar vi i sista sväng så det finns ingen extra energi att hämta för orutinerade hästar.

Visby Travbana är en av våra sommarbanor som erbjuder travtävlingar under perioden april till september. Även då man arrangerar trav under en begränsad period så är travtävlingarna i Visby sett till sporten Gotlands största publiksport. Alla travtävlingar från Visbytravet sänds i TV4 och/eller i ATG Live men sporten upplevs såklart bäst på plats i sommarstaden Visby. Detta är en av våra mindre banor och här kan man komma nära sporten.

Travbanan arrangerar utöver travtävlingarna event för företag och privata sällskap. Man uppmanar till att bjuda ut kunder, personal eller goda vänner för en trevlig kväll ute på travet. Väl här så kan man prova på att köra en tävlingshäst och testa dubbelsulky. Här finns utmaningar för vänner och arbetskamrater.

Vad gäller tränare på Visbytravet så finns det ett par aktiva tränar men vi väljer att lyfta fram Torbjörn Östergren och Henrik Hoffman av de på tränarlistan.

Fakta

 • Upplopp: 156 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 20,3 meter
 • Bredd 2 140 meter: 19,1 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej
 • Bankod: (28)
 • Förkortning: (Vi)

4 Comments

 1. vi kan beklageligvis ikke spille V5 og V4. der findes ikke expert/speltips på visbytravets hjemmesider?

  Post a Reply
  • Hej Benny,

   Är inte helt säker på vad din fråga rör, men spel på V4 och V5 får vi hänvisa till ATG.se
   Vad gäller om Visbytravet lägger ut speltips eller ej är inget som vi kan styra över.

   SverigeTravet

   Post a Reply
   • i banernes program skriver man speltips for at højne interesse og omsætning ved trav

    Post a Reply
    • vi mangler stadig speltips til Visby Travet

     Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.