Vincennes (*FR)

Vincennes

Vincennes travbana är en anrik travbana belägen i Paris, Vincennes. Travbanan är Frankrikes finaste och största travbana. Vincennes står som värd för Prix d’Amerique i Paris, ett lopp för hästar mellan 4-10 år.

Prix d’Amerique
Loppet sträcker sig över 2 700 meter och räknas till världens största långdistanslopp där segrande ekipage erhåller 500 000 €. Loppet är världens mest prestigefulla och har flera gånger vunnits av Svenska ekipage. Största skrällen genom tiderna stod Helene A Johansson för när hon lotsade in Ina Scott 1995 i mål som vinnare av loppet. Efter detta så gick det tyngre för de svenska ekipagen och först 2006 så vann Stefan Melander det anrika loppet och nu senast 2014 så fick äntligen Maharajah vinna loppet i sitt fjärde försök tillsammans med Örjan Kilhström.

4 Comments

 1. when are the next races on Vincennes

  Post a Reply
  • Hi Curt,

   Sry for late respons. It will be races today (Sunday) on Vincennes.

   SverigeTravet

   Post a Reply
 2. Hej! En liten undran, är det någon som har en bra ”mall” på alla de olika spelformerna som kan spelas när man är på plats på Vincennes. Det finns ju ”couple’, trio m.m.
  Vi fick en så bra mall när vi var där för 4år sedan men vi har tyvärr tappat bort den inför årets resa.
  Det skulle göra allt så mycket lättare om man ”slapp uppfinna hjulet” igen.
  Håller tummarna för att ngn kan hjälpa.
  Mvh Evamarie

  Post a Reply
 3. Var kan man hitta prop. till dom franska banorna.
  Med vänlig hälsning
  Anita

  Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.