Solänget

Solänget

Solängets travbana mäter numera 1 000 meter sedan man lyckats byta ut banbelysningen och tidigare 1004 meter har nu återgått till det normala. Travbanan har ett upplopp som mäter 193 meter vilket är något över medel sett till landets travbanor. Bredden på banan är bland de smalare i Sverige och mäter 20 meter i bredd varvet runt, dvs. vid starten av 1 640 meter (bortre långsidan) och 2 140 meter (publiksidan). Värt att nämna gällande trav på Solänget är att likt Jägersro så tas de flesta vinsterna från ledningen / främre träffen.

Vid start med bil (autostart) så använder man sig av en rak startbilsvinge på Solänget. Detta gör att hästarna längst ut på vingen inte lämnas någon fördel gentemot hästar med bättre spår invändigt vilket resulterar i att hästarna 7,8 ofta blir hängandes i 3:e runt första sväng alternativt att de måste backa sist i fältet för att inte hamna på vingel. Det finns inte heller någon extra växel att hämta i hästar som längtar hem då utfarten till stallbacken är belägen på motsatt sida om målgången på bortre långsidan.

Solänget travbana är belägen 8 km sydväst om Örnsköldsvik och återfinns i förorten Svedjeholmen för den som vill ta sig ut för att njuta trav på en av landets sommarbanor. Travbanan ingår i kategorin ”landsortsbana” och har ca 20 tävlingsdagar årligen, varav större delen körs under sommarhalvåret.

Solänget arrangerar V65 och V75 vid ett par tillfällen per år men höjdpunkten på året är när banan arrangerar travloppet Silverörnen. Detta är ett prestigefullt lopp som storheter som Beanie M.M och Super Light stått som segrare i. Torbjörn Jansson och Beanie M.M gjorde verkligen avtryck med sin seger då de satte nytt världsrekord på 1,10,7a över medeldistans (2140m).

Fakta

 • Upplopp: 193 meter
 • Längd: 1 004 meter
 • Bredd 1 640 meter: 20,0 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej
 • Bankod: (26)
 • Förkortning: (Sä)

6 Comments

 1. Hej
  Var finns fullständig resultatlista för omg 6 på Solänget söndagen 2013-07-07?
  Köpte en harryboypåse och vill gärna veta om jag är ekonomiskt oberoende…….
  Tack på förhand!
  /Sommarhälsning
  kjellarne g

  Post a Reply
  • Hej Kjell Arne,

   Vi hänvisar dig till atg.se, där kan du hitta alla historiska resultatet för alla spel med hjälp av kalendern. Gissar dock att det var V64 som du spelade på Solänget den 7 juli. Rätt rad för den omgången är 6-1-14-7-2-6

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 2. Hej
  Just hemkommen från längre arbete i Asien.

  Jag spelade Harry före jag åkte. 3013-07-07 (Solänget ???)

  V75, DD, Tvilling m.fl.

  Har bara tillgång nu till e-post.

  Tacksam för help.

  /// Sven

  Post a Reply
  • Hej Sven,

   Gissar att du spelade 2013 och inte 3013 till att börja med. Vad gäller 7/7 så låter det som sprintermästarhelgen vilken går på Halmstadtravet årligen. Helgens omgång gick dock inte på söndagen utan gick den 6 Juli 2013 vilket du hittar resultatet för här.

   Hör av dig igen om du har vidare frågor, men om datumet stämmer något sånär så handlar det som Halmstad och inte Solänget. Om vi vore i dina kläder så skulle vi lämna in kupongerna på närmaste ATG-ombud för rättning, då behöver du inte veta vilken omgång det handlar om.

   Edit

   Insåg precis att V64 arrangerade en omgång av V64 2013-07-07, det kanske är detta som du har tippat och inte V75 som du nämner ovan. Du kan hitta resultatet för omgången på Solänget 7/7 på ATG.se eller på Classic.atg.se

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 3. har de ingen fungerande/ uppdaterad hemsida?

  Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.