Dannero

Dannerotravet

Arena Dannero är namnet som Dannero travbana lyder till. Travbanan är en rundbana (oval) som sträcker sig över 1000 meter och detta är typiskt för svenska travbanor även om det finns ett par undantag. Upploppet på Dannero mäter fina 200 meter och detta är en bit över medel om ser till landets ovaler.

Banbredden på Dannero är rätt så smal vid båda starterna. Vid publiksidan (2 140 meter) så mäter travbanan 20 meter i bredd och ovalen är något bredare på bortre långsidan där banbredden uppgår till 21 meter vid starten för 1 640 meter. På Dannero använder man en rak startbilsvinge vid bilstart.

Stallbacken hittas vid utfarten av sista sväng på bortre långsidan och med det sagt så finns det ingen extra växel att tillgå för hästar som längtar hem eller lider av orutin. Detta kan istället bli ett problem då hästar som vill hem kan bryta ut i sista sväng istället för att gå för full maskin mot mål.

Travanläggningen innefattar en travbana, stall, en rakbana, fristående inomhusläktare, skogsbana etc. Utöver detta finns också den nybyggda multihallen med restaurang för 250 matgäster där man kan avnjuta en bit mat till travtävlingarna. Dannero är en av landets mindre travbanor och de flesta tävlingsdagarna på streckspelen från ATG sker sommartid.

Vad gäller tränare på Dannero så finns det ett par aktiva och för att nämna två bland flera så vill vi lyfta fram Gunnar Melander och Micael Melander som båda håller till på Arenan.

Fakta

 • Upplopp: 200 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,0 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20,0 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej
 • Bankod: (13)
 • Förkortning: (D)

2 Comments

 1. Hei
  Blir deltakerbevis for Kriteriet tilsendt?

  Post a Reply
  • Hej Pål,

   Vi ber dig att kontakta någon på arenadannero.se så kommer du mest troligt få ett svar.

   // SverigeTravet

   Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.