Bollnäs

Bollnästravet

Bollnästravets oval är likt landets flesta banor en travbana som mäter 1 000 meter i omkrets. Banan har ett upploppet som sträcker sig över hela 207 meter vilket är något längre än genomsnittet för våra travbanor i Sverige och detta är utslagsgivande. Det är underhållande när det körs trav på banor med ett lite längre upplopp då detta verkligen bjuder in hästar från köposition.

Banbredden på Bollnästravet uppgår till 20,8 meter på bortre långsidan vid starten för 1 640 meter och vid starten för 2 140 meter (publiksidan) så mäter banan 20,9 meter rakt över. På Bollnäs travbana har man en rak vinge på startbilen när loppen startas med startbil. Detta lämnar ingen fördel till hästar längre ut och spår-7 och spår-8 får ses som sämre än övriga på start.

Stallbacken hittar vi på motsatt sida från målgången och publiksidan så i och med detta så kan det inte driva hästarna att ta i lite extra för de som längtar hem, det är dock inte heller ett orosmoment för hästar som kan tendera att bryta ut nu när utfarten ligger på långsidan istället för i sista sväng.

Det finns flera aktiva proffstränare på Bollnästravet och för att inte nämna alla så kommer vi att lyfta fram några av de man bör se upp lite extra med när travet körs på ovalen. Vi vill varna lite extra för hästar från Peter Eriksson och Jan-Olov Åberg så håll ögon och öron öppna när det vankas trav i Bollnäs.

Travbanan ligger belägen ca 3 kilometer från Bollnäs centrum utmed riksväg 50 i riktning mot Edsbyn för er som ska ta er ut för att njuta av lite trav på plats.

Fakta

 • Upplopp: 207 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 20,8 meter
 • Bredd 2 140 meter: 20,9 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej
 • Bankod: (12)
 • Förkortning: (Bs)

7 Comments

 1. Söker proffstränare Bollnäs. Får upp banrekord, vilket ju i sig är intressant, men inte det jag sökte

  Post a Reply
 2. samma grötiga refgubbe i dag klarade han nummer först ca. 5 sek byt ut honom snälla GJ

  Post a Reply
 3. Kan någon från Nämnden(?) visa målfotot på Sorbets förlust(?) mot Nadal i lördax
  På fotot i tv-sändningen kunde man(=jag) inte urskilja nå’n
  vinnare…dött lopp?

  Post a Reply
  • Hej Gert,

   Du hittar målfotot i samband med lördagens V75 resultat 14 september 2019. Skulle dock önskat att det visades en uppförstorad version men denna är den som vi har att tillgå. Önskar du en större så rekommenderar vi dig att kontakta Bollnästravet direkt.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 4. Ett upplopp STRÄCKER sig över ett antal meter, inte ”strecker” sig!!!

  Post a Reply
 5. Trodde Bergsåker domarna var katastrofalt dåliga…men har fattat att även Bollnäs verkar ha domare som inte verkar klara sin uppgift…
  Att man inte diskade Morotai Degato för störning är katastrofalt för travet…..
  Man tvivlar om det är ärligt från domarna….JAG TROR INTE DET….TYVÄRR
  Min son slutade spela för snart ett år sen för han såg att det verkar dömas lite hur som helst
  Håller med han nu…kommer sluta spela på trav för det är inte ärligt spel…
  Eller kanske man ska ha PROFFS DOMARE….som förhoppningsvis dömer ÄRLIGT…
  Lägg ner amatör domare….för dom verkar döma som dom mår….eller kanske som dom spelar.

  Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.