Arvika

Arvikatravet

Arvikatravet är en av landets mindre travbanor och mäter mindre vanliga 800 meter runt om. Banbredden uppgår till 19,2 meter vid starten för 1 640 meter (bortre långsidan) respektive 2 140 meter (publiksidan). Travbanan sticker ut lite tillskillnad från landet andra banor då man har ett upplopp som mäter ynka 114 meter vilket man knappt kan kalla för upplopp. Här är tätposition avgörande, det är ytterst svårt för köhästarna att ta något på ledarduon över det korta upploppet som underhållningsmässigt är ett sömnpiller.

Detta är en oval som inte får så mycket uppmärksamhet av ATG och de stora streckspelen vilket troligen till stor del förklaras av det korta upploppet då det inte blir någon sport. I Arvika får man glädjas åt om man får arrangera trav någon gång per år. Detta är dock en av landet sommarbanor och här kan man komma travet nära inpå om man gör ett besök en dag när det körs trav i Arvika även om upploppet inte är mycket för världen.

Man använder sig inte av några nymodigheter som openstretch och man använder sig inte heller av vinklad startbilsvinge utan här kör man trav på traditionellt vis, som det gjorts under allt år och det är troligen i denna form som det kommer fortsätta. Anläggningen ägs och drivs av Wermlands Trafvarsällskap vilket bildades redan 27 februari 1882 av Kaptenen och Riddaren C P J Uggla. Travbanan sägs vara landets äldsta travbana och är en av flera travbanor i travtäta Värmland var travet har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Fakta

 • Upplopp: 114 meter
 • Längd: 800 meter
 • Bredd 1 640 meter: 19,2 meter
 • Bredd 2 140 meter: 19,2 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej
 • Bankod: (36)
 • Förkortning: (Ar)

2 Comments

 1. hei sender en mail ang totokjøringa på Kongsvinger onsdag 4 juli kl 18.30.Vi ønsker alle velkommen og vi spiller V76 ,vinner,plass og DD på arenaen.Kan dere si dette over høytaleren i kveld Vi har plass for campingvogner og bobiler

  Post a Reply
  • Dessverre kan vi ikke gjøre det, høyttaleren går på autopiloten og spiller bare dansebandsmusikk.

   Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.