Sveriges mestvinnande kusk Ulf Ohlsson har heta chanser när han på söndag kör i GS75 på Gävletravet.

– Som det känns på förhand är Sjö Stjerna bästa chansen, säger toppkusken.

Ulf Ohlsson blev vid årsskiftet allsvensk kuskchampion för sjätte året i följd och en dryg månad in på det nya året har han redan hunnit vinna 23 lopp och snott åt sig ledningen i kuskligan. På söndag kör han flera segerfarliga hästar på GS75 och allra bäst segerchans tilldömer han Öystein Tjomsland-tränade kallblodet Sjö Stjerna (GS75-5). Det är femte gången i rad som ekipaget kamperar ihop och de tidigare starterna har resulterat i två segrar och två andrapris.

– Hon är en jättefin märr och det känns som att hon utvecklas hela tiden. Skulle hon visa samma form som hon har gjort i de senaste starterna så tycker jag att det är min bästa chans på förhand. Hon är bra och som loppet ser ut ska det vara en bra chans, säger Ulf Ohlsson.

”Kvalet var bra”
Men innan det är dags för Sjö Stjerna att kliva ut på Gävletravets oval ska toppkusken svinga sig upp bakom Elisabeth Lundholms Soul Tan (GS75-1). Han var senast favoritspelad på V75 men fick nöja sig med en tredjeplats.

– Han hamnade utvändigt om ledaren när han inte kunde försvara ledningen och jag tycker att han höll bra. Det var ett par smygkörda hästar som slog av honom den sista biten. Nu har han fått ett bra läge. Det är några hyggliga med men han är bra själv också och borde rimligtvis kunna vara bland de tre i alla fall.

Även Petri Salmela-tränade Yaz Hanover (GS75-6) tillhör de hästar som kommer vara påpassade av spelarna. Och inte undra på det. Femåringen har fyra raka segrar i programraden. De togs emellertid för 1,5 år sedan och det närmaste ett lopp han har kommit efter det är kvalet han gick på Solvalla för ett par veckor sedan. Då satt Ulf Ohlsson i sulkyn.

– Han kändes fin i kvalet, kanske lite tungt i kroppen. Han ska lättas lite grann i balansen till den här starten men det är svårt att säga hur mycket det fattas i honom. Rimligtvis är det inte toppform men det finns mycket kapacitet i grunden. Det är tufft att begära seger direkt när han har varit borta så pass länge men jag tyckte ändå att kvalet var bra och han vann med krafter kvar, så det känns som att hästen är mycket jobbat i alla fall.

Avslutningsvis kör Ulf Ohlsson Tiger Journey (GS75-7).

– Det är en häst som nöter på och inte vinner så ofta. Jag har svårt att riktigt bedöma formen och hur långt fram han kan vara men vi smyger med och försöker ta en bra placering.

Ola Johansson, Kanal 75