Stefan Granlund inför V86 onsdag 1 september 2021


Stefan Granlund har haft och har stora förväntningar på Tabasco C.D. På slutet har det gått grus i maskineriet och det har inte blivit som han hoppats. På onsdag när Solvalla och Åby delar på V86® och multijackpoten ska betalas ut tror Kalmartränaren toppchans.

– Tabasco C.D. är riktigt på gång och jag tycker att det ser väldigt spännande ut den här gången.

Tabasco C.D. (V86-7) har kommit tillbaka starkt efter skada och Stefan Granlund har stora planer för sin femåring som han håller väldigt högt. Bland annat så hade han Jubileumspokalen i tankarna i våras. Efter segern på Örebro i mitten av juli valde Kalmartränaren att starta sin stjärna på V75 och en lång resa till Hagmyren.

– Det blev helt fel den dagen. Det var första gången som han övernattade och han var hingstig och dessutom så kände han sig ensam. Vi stryker ett streck över den starten samtidigt är det en lärdom och nyttigt för hästen att övernatta, det lär han säkert göra fler gånger. Det visade sig också att han inte var riktigt fräsch i det frambenet han haft problem med så vi behandlade honom.

Spurtade starkt
Efter det har Tabasco C.D. gjort en start till och avslutade starkt och visade gryende form.

– Det blev inget lopp, dom körde 1.16 första varvet och alla hade mycket spurtkrut till slut. Tabasco C.D. hade full fart över mål och det hade alla andra också. Jag var väldigt nöjd med honom och det var kusken Markus Niklasson också, han tyckte att hästen kändes väldigt fin.

Hur har han tagit det loppet?

– Han känns jättefin och han har väl bara gjort ett sämre lopp i år och det var på Hagmyren och han har en hög lägstanivå och jag är väldigt nöjd med honom.

Vill du avslöja taktiken?

– Det blir full laddning för ledningen. Han är väldigt startsnabb och med den utrustning han ska tävla med den här gången blir han ruskigt kvick från start och jag hoppas han tar ledningen.

Vad blir det för utrustning den här gången?

– Han ska tävla med ett helstängt huvudlag, då blir han mycket snabbare från början, amerikansk vagn igen, det hade han inte senast och sedan lättar jag honom lite i balansen och rycker bakskorna, detta gör att han blir väldigt effektiv från start.

Hur värderar du chansen?

– Det ser bra ut. Skulle han få ledningen utan att det kostar för mycket måste det vara en bra chans, i annat fall blir det mer chansartat. Jag tycker att han möter lite enklare hästar än på slutet och är optimist.

Joakim Brundin, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.