Pasi Aikio inför V86 onsdag 22 maj 2019

I onsdags årsdebuterade hans derbyvinnare Who’s Who på bästa sätt. Den här veckan kan en annan av Pasi Aikios derbyfinalister ordna miljonrullning på V86.

– Jag blir inte förvånad om han vinner, säger Solvallatränaren inför onsdagens dubbeljackpot.

Fjolårets derbyvinnare Who’s Who såg bländande ut när han startade upp säsongen på Solvalla.

– Det var precis som jag hade hoppats. I och med att jag inte hade kört något fortare med honom visste jag inte riktigt var jag hade honom, men han låg där jag hade hoppats att han skulle ligga och det var riktigt kul att se. Allt verkar väl med honom efter loppet också, säger Pasi Aikio till Kanal 75.

Årets stora mål för den femårige stjärntravaren är Jubileumspokalen i augusti och vägen dit fortsätter troligen i Svenska Travligans gulddivision på V75 om två veckor.

– Om han tar årsdebuten så bra som det ser ut så är det en gulddivision över 2 600 meter på Mantorp som gäller.

Brukar tävla bra efter uppehåll
Uppohoppa (V86-2) har inte nått samma stjärnstatus som sin ett år yngre stallkamrat men även han var med i Svenskt Travderby som fyraåring, och för V75-publiken är han ett känt namn. När V86-omgången den här veckan delas mellan Örebro och Åby, på Solvalla förbereder man sig för elitloppshelgen, gör han sin första start på över två månader.

– Han blev lite sliten där ett tag så vi fick backa lite med honom. Men det var inga större grejer utan han fick vila någon vecka och sedan har han tränat på.

I maj förra året vann Uppohoppa direkt när han startade i V86 efter ett åtta månader långt tävlingsuppehåll. Pasi Aikio förväntar sig att hästen ska prestera bra den här gången också.

– Han har gått sina jobb här hemma och känts fin i dem, och han har fått ett lugnt banjobb. Han behöver säkert lopp för att komma riktigt i form men han brukar tävla bra direkt efter vila och inte behöva så mycket tempojobb för att vara med i matchen.

Hur ska han gå utrustad?

– Han ska gå barfota fram och så kör vi med norskt huvudlag som tidigare och jänkarvagn.

Taktik och chansvärdering?

– Jag kan inte ha någon klar taktik på förhand för det är lite från dag till dag hur han känns när han kommer upp bakom bilen, så vi får se hur vi lägget upp det när bilen släpper. Jag tror att han har form att vara bland de tre och jag blir inte förvånad om han vinner. Det är absolut inget jag kräver men med lite flyt kan han dyka upp i segerstriden.

Det är dubbeljackpot på V86 och 15 miljoner kronor hägrar i åttarättspotten nu på onsdag den 22 maj 2019. Kanske är Uppohoppa en av nycklarna till den skattkistan…

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.