Pär Hedberg inför V86 onsdag 11 november 2020


Spetshäst med spetsläge. Pär Hedberg hymlar inte med taktiken för Fredric Palema inför onsdagens inledande avdelning på V86®.

– Vi måste gasa och det blir full fart hela vägen, säger Axevallatränaren.

Sex segrar på nio försök i ledningen. Bara en seger från annan position. Att Fredric Palema kommer bäst till sin rätt då han får springa först råder det inget tvivel om.

– Det är så. Han springer och spänner sig när han sitter bakom hästar och blir för laddad när han hamnar utvändigt, men i ledningen slappnar han av, förklarar Pär Hedberg som blev glad då hans häst drog spår 5 i onsdagens lopp.

– Det är perfekt, han öppnar allra bäst med spår mitt på vingen och uppgiften ser spännande ut. Jag vet inte hur kuskarna innanför tänker, men vi får prova rejält från början. Skulle han få svar och hamna utvändigt lär det bli hårt tempo, men kommer han till ledningen kan jag i alla fall lova att vi inte släpper till någon annan.

”Löpa ut i sitt eget tempo”
Efter två raka segrar i somras ser formraden inte lika övertygande ut inför lördagen.

– Jag tycker att formen sitter där, det oroar mig inte. Senast kom han bort redan i voltningen och i träningen känns han lika bra som i somras. Tidigare var inte kort distans hans likör, men han har blivit snabbare och får han bara löpa ut i sitt eget tempo kan han springa fort här.

Vad är ”sitt eget tempo”?

– Skulle han komma till spets så lär han dra i 1.13-fart och sedan försöka öka till slut, långsammare ska man inte köra med honom.

Hur ser du på vinstchansen?

– Den finns absolut där, jag är optimist. Mycket hänger på om han kommer till spets och på Åby borde han vara en attraktiv rygg att få, tycker jag i alla fall.

Ändrar du något i utrustningen?

– Nej, vi fortsätter med barfota, blinker och vanlig vagn. Jag har planer på att prova honom med jänkarvagn framöver, men risken är att han blir för vass så vi väntar lite till, säger Pär Hedberg.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.