Oskar J Andersson inför V86 onsdag 2 juni 2021


Sommaren närmar sig och ett tecken på det är att V86 drar ut på turné. 800-metersbanan i Åmål är första anhalten och Oskar J Andersson åker dit med tre hästar.

– Jag tycker att alla tre har så pass fin form att dom ska räknas, säger Rommetränaren.

V86-Express tar en paus över sommaren och omgångarna körs på en bana i stället för att saxas. Först ut är 800-metersbanan Åmål där Oskar J Andersson kört en del och vet vad som krävs.

– Det är en mycket stor fördel att vara med i den främre träffen, gärna ledningen. Dom bästa spåren är fyra-fem eller sex. Har man dom spåren så får man en bra skjuts från början. Innerspåret är inte alls lika bra som på en tusenmetersbana, säger han.

Oskar J Andersson bestämde sig tidigt för att hålla på med trav. Efter flera år hos Jörgen Westholm valde Oskar att ta ut sin proffslicens för två år sedan.

– Det känns väldigt bra och jag är nöjd med resultaten så här långt och vi som team utvecklas hela tiden. När mamma och pappa köpte gården vi håller till på så var drömmen att fylla på med hästar och ha en bra rörelse och det är en skön känsla att ha det så. Sedan är det viktigt att ha bra människor runt omkring sig och nöjda kunder.

Stallet har en segerprocent över 20 och för dagen står det ett 50-tal hästar på träningslistan.

– Jag är nöjd med antalet för dagen och det är blandat mellan en del start- och unghästar. Jag tränar individuellt och grundkonceptet är mycket att bygga styrka i hästarna. Vi kör i tryckvagn i långsamt tempo och även en del intervallträning. Sedan har vi även möjlighet att simma hästarna och vi rider även en hel del.

Idéer om trivsel
Oskar ser ljust på framtiden och jobbar hela tiden för att bli bättre.

– Man blir aldrig fullärd i det här yrket. Det gäller att hänga med och vara nyfiken och inte slå sig till ro. Något som jag tänker mycket på och försöker utveckla hela tiden är att ta hand om hästägarna. Just att försöka nå nya ägare är en utmaning och jag har en del idéer som jag hoppas kunna förverkliga.

Bra känsla inför V86
Det är fulla dagar i almanackan för Andersson och på onsdag tar han turen till Åmål.

– Jag har en bra känsla för att alla tre ska kunna duga bra, säger Oskar och ger följande info om trion.

– 4 Listas Behindbars (V86-1) håller väldigt bra form och är bättre än raden. Hon har haft en del stolpe ut och suttit fast i flera lopp som senast då hon gick i mål med mycket sparat. Hon är startsnabb och trivs att springa i ledningen och hon har även vunnit lopp utvändigt när hon är i form vilket hon är nu. Spåret är bra på Åmål och den här gången blir det ett offensivt upplägg. Jag tycker att Listas Behindbars ska räknas med chans oavsett var i fältet hon hamnar.

– 13 Tåga Viktor (V86-5) har galopperat på slutet och inte fått till det riktigt. Han har galopperat i fyra lopp på raken nu och skulle väl ha vunnit två av dom om han stått på benen. Så formen är det inget fel på. Vi slipar lite på allt och hästen känns fin i träningen. Han har fart att vara med där framme om han sköter sig och vi har lite tur med positionerna och får ses som en outsider.

– 6 M.T. On Target (V86-6) vann lätt senast med krafter kvar och jag ryckte aldrig tussarna. Det är en kapabel häst som haft en hel del problem. Vi var nära att ge upp, men Paula (Oskars fru) släpper honom inte och i vinter har vi kunnat träna hästen som vi velat. M.T.On Target är både stark och snabb och jag hoppas att det kan vara en häst för V75 när han får lite mer rutin och lopp i kroppen. Senast var han lite för laddad och nära galopp kort efter start så jag ändrar huvudlag från ett helstängt till ett norskt. Spåret är bra för hans del och jag har testat honom bakom bilen tidigare och han är rätt kvick från början. Jag tycker att M.T. On Target ska räknas, slutar Oskar.

Fotnot: V86 i sommartappning drar igång redan klockan 19.20

Joakim Brundin, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.