Joakim Elfving inför V86 onsdag 19 maj 2021


Han går mot sitt bästa år som tränare och topp 20 i landet. Men Joakim Elfving nöjer sig inte med det. På onsdag hoppas han bjuda på en vinnare på V86.

– Om hästen är frisk så tror jag att de andra får svårt att slå honom, säger han om treåriga löftet Conch On Inn.

Tävlingskarriären började med en galopp. Sedan har det varit raka spåret för Conch On Inn som kommer till start på onsdag med tre segrar i ryggen. Speciellt den senaste var imponerande då hästen reglerade motståndet utvändigt om ledaren och svarade bestämt då han blev utmanad upploppet ner.

– Han var enormt bra, det var verkligen en prestation som lovar gott för framtiden. Jag har alltid haft förhoppningar och trott på honom så helt oväntat var det inte, men jag var imponerad av hästen, säger Elfving som snuddar tre miljoner inkört under året vilket placerar honom på plats 18 bland landets tränare.

Således ser han ut att ha alla chanser att förbättra fjolårets genombrottssäsong då han slutade på plats 25 efter att nästan ha tredubblat resultaten från tidigare år. Så att Elfving för tillfället gör raketkarriär är ingen överdrift.

– Skillnaden mot i fjol är att jag har en kull med treåringar. Det är första gången jag har haft en riktig kull att jobba med, i fjol hade jag bara tre stycken. De går bra, då blir det mer pengar inkört, konstaterar Rommetränaren som inte nöjer sig med plats 18.

– Jag vill vara bland de tio bästa, det är mitt mål.

När tror du att du kan vara där?

– Förhoppningsvis i slutet av året.

”Kan öppna ännu snabbare”
En häst som onekligen kan hjälpa till med det under säsongen är Conch On Inn. Hästen kommer att tillhöra omgångens mer betrodda hästar då han startar från innerspår bakom bilen i V86-4.

– Jag var väldigt nöjd när jag såg att han fick innerspår. Senast var första starten bakom bilen och han visade bra uppfattning, öppnade snabbt utan att kusken begärde något. Jag tror säker att han kan öppna ännu snabbare, säger Elfving om loppet som är ett led i matchningen mot större uppgifter.

– Fortsätter hästen på samma sätt och visar det jag hoppas på onsdag så kommer vi att sikta mot E3-kvalen 20 juni, det blir hans första stora mål i år.

Vad gäller onsdagens uppgift så andas det påtaglig optimism.

– Hästen har varit jättefin i träningen efter förra starten och verkar ha tagit den genomköraren på bästa sätt, det känns som att han utvecklas hela tiden. Jag tycker att han borde ha respekt med sig efter det loppet, men skulle någon annan vara för snabb och vilja köra i ledningen så har min häst visat att han tål att gå utvändigt också.

Ändrar du något i utrustningen?

– Nej, han tävlar precis som senast.

Hur ser du på segerchansen?

– Om hästen är frisk så tror jag att de andra får svårt att slå honom.

Finns det något som talar för att han inte skulle vara frisk?

– Nej, säger Joakim Elfving.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.