Göran B Andersson inför V86 onsdag 22 september 2021


Göran B Andersson hoppas formstarke Ekens Mr Frappen kan ta karriärens första triumf i V86-2.

– Han står bra inne i loppet och formen pekar uppåt. Segern kommer snart.

Mantorpprofilen Göran B Andersson, 67, lämnade in sin proffstränarlicens för nästan tio år sedan. I dag är han B-tränare och förgyller dagarna med att träna sex hästar tillsammans med dottern Julia.

– Julia är ekonom och håller på med hästarna vid sidan om och jag stöttar henne med den kunskap och tid som jag har. Hon är duktig i monté, ja…, hon är även bra att köra. Förra onsdagen vann hon på Solvalla med Dooley’s U.N.G.. Det var hennes första vinst på Solvalla, säger Göran stolt.

Stallformen är alltså bra och på onsdagen kan det bli ännu en Solvallaseger då Ekens Mr Frappen har en lämplig uppgift i V86-2.

– Han står bra inne i loppet och formen pekar uppåt. Får han bara till det lite i loppet tror jag det kan gå riktigt bra.

Jagar första segern
Den fyraårige valacken jagar karriärens första seger och visade fin form i senaste starten som trea på Solvalla.

– Det är bara en vecka sedan så emellan har han bara joggat lite grann, men han ser bra ut och som sagt på väg uppåt, säger Göran B Andersson.

Vad säger du om utgångsläget med spår 6 bakom startbilen?

– Hästen är snabb och kör han lite från start ökar förstås chanserna att komma till ledningen men samtidigt kan det kosta.

Om du skulle beskriva Ekens Mr Frappen?

– Det är en riktig travare, okomplicerad och jag tycker att han mognar mer och mer. Vi kör med skor runt om nu, men vi kommer att testa barfota igen så småningom.

Gör du några ändringar till denna start?

– Nej, det blir samma som senast med öppet huvudlag och så har vi urryckare i form av en öronkappa, den har han svarat bra på i ett par starter nu.

Är din häst ett givet streck på V86?

– Ja, det tycker jag. Segern kommer snart.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.