Frode Hamre inför V86 onsdag 24 juni 2020


Frode Hamres jänkare Patent Leather är i form och tränaren är nöjd med förutsättningarna inför onsdagens V86-start i Åmål.

– Hästen har bra kurvteknik och kommer att passa på 800-metersbanan.

V86 fortsätter sin sommarturné och på onsdag är Åmålstravet värd för miljonspelet. Senast var det lättspelat på V86 och utdelningen för sex och sju rätt frös inne. Banan i Åmål kan därför skylta med en dubbeljackpot med 17 potentiella miljoner till en ensam vinnare.

Frode Hamre skickar en häst till onsdagens tävlingar. I Torsten Janssons Minne – V86-3 – blir femårige Patent Leather mycket betrodd. Carl Johan Jepson kör hästen för första gången och det är lite upp till bevis i Sverige.

Patent Leather var med i Hambletonian-finalen som tvååring i USA och har plockat sex segrar i sitt nya hemland Norge. I Sverige har hästen tävlat i tuffa årgångslopp och har inte segrat på fyra försök. Det senaste besöket i Sverige i april slutade med en fjärdeplats bakom Missle Hill i Prins Carl Philips Jubileumspokal från ett åttondespår bakom bilen.

– Formen nu tycker jag är väldigt bra på hästen. Han gick ett jobb i helgen och kändes mycket fin. I utrustningsväg blir det jänkarvagn och barfota fram – det är optimalt på honom, säger Frode Hamre när vi ringer.

”Medium plus”
Det är medeldistans som gäller i Torsten Janssons Minne. Frode Hamre är nöjd med läget med spår fem bakom bilen. ”Mycket startsnabb” brukar omdömet vara om Patent Leather.

– Ja, han är i vart fall ”medium plus” från start, säger Hamre.

800-metersbanan i Åmål har kurvor som kommer tätt och ofta i loppen. Snäva varianter.

– Hästen har bra kurvteknik och kommer att passa på 800-metersbanan. Medel eller kort spelar ingen roll, han går på alla distanser, säger den norske championtränaren.

Carl Johan Jepson kommer gissningsvis att testa för ledningen och sedan försöka stanna där loppet ut med jänkaren. Patent Leather kommer från en femteplats på Bjerke i ett lopp som vanns av Jerry Riordans Zarenne Fas.

– Hästen gick fint senast på Bjerke där han sprang en 10,5-tid. Vi satt långt bak på grund av ett dåligt spår och hästen kändes väldigt stark och fin till slut. I starten dessförinnan blev det seger från ledningen i ett lite enklare lopp i Jarlsberg, säger Frode Hamre.

Vi kan inte släppa dig utan att fråga om obesegrade Ecurie D. som var något alldeles extra när han vann Fyraåringseliten på Solvalla på en av de snabbaste tiderna i världen i år. Var och när startar Ecurie D. nästa gång?

– Det blir i Eskilstuna 14 juli (Eskilstunas Fyraåringstest) och om allt är bra går han sedan till Hugo Åbergs Memorial (28 juli). Allt är bra, Ecurie D. var strålande i sitt senaste träningsjobb.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.