Fredrik Linder inför V86 onsdag 1 september 2021


Fartfylld och med skyhög kapacitet. Fast årets säsong har hittills inte riktigt blivit som man hoppats. Nu tror Fredrik Linder att Hemisphere har hittat tillbaka på allvar.

– Jag tror han ska plocka ned det här gänget med tanke på den kapacitet han har.

Efter en inledning av karriären hos Marcus Melander i USA, kom Hemisphere i fjol till Sverige och Fredrik Linders regi. Det resulterade i fem segrar på nio starter under säsongen som treåring. I år, som fyraåring, har det dock varit mer av stolpe ut för den snabbfotade jänkaren.

Efter flera lopp med galopper i raden visade 11 Hemisphere (V86-4) sitt rätta ansikte i den näst senaste starten, då han i överlägsen stil vann i Bollnäs. Fast när ekipaget senast återvände till samma bana blev det strul återigen under vägen.

– Jag tycker han hittat tillbaka igen även fast det blev lite haveri senast. Han tog två små korta galopper under vägen och tappade väl 60 meter på det där. Sedan skulle jag avancera 1200 meter kvar men då fick Örjans häst (Chestnut Bojje, reds.anm.) en galopp och då hoppade min rackare en ”kortis” igen. Men avslutningen var enorm efter det, jag hade 1.07 sista 300 på min klocka, säger tränaren Fredrik Linder och fyller i:

– Farten finns med andra ord och jag tycker att hästen har stabiliserat sig efter att ha varit lite vek i ett par starter efter en tuff årsdebut.

Gör sin debut i voltstart
När Hemisphere på onsdag gör entré på Solvalla i samband med att V86® Super Days kulminerar, blir det hästens tjugonde start i karriären. Det blir också hans första start i voltstart. Det är dock inget som oroar tränaren, trots hästens årsfacit kantad av flera galopper.

– Det blir första starten i volt nu, så det var tacksamt att det blev springspår och inte några hästar i en volt bakom heller. Jag hade varit mer orolig om vi fått säg fjärde, femtespår men nu får de lång tid på sig att komma iväg och det är ju heller inte att vara först efter hundra meter som gäller för hästen. Örjan Kihlström har kört hästen en gång tidigare och gillade honom då.

Det låter som om du tror på bra vinstchans?

– Jag är alltid lite kaxigare när jag inte kör själv, men jag tror att han ska plocka ned det här gänget med tanke på den kapacitet som han har. Han har tränat väldigt bra efter senast och gått rätt så tufft i backen; pulsmässigt har han kommit enormt de senaste jobben, han har verkligen tagit till sig backen. Jag måste vara optimist. Det blir barfota runt om och helstängt som senast.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.